Bakkurs, Baka surdegsbröd / 2 dagarskurs på Sälstationen
Under 2 dagar bakkurs kommer du att lära dig att baka surdegsbröd.
- Du kommer att göra alla steg själv, blanda och vika en deg, forma limpor och frallor. Vi använder samma typ av redskap som du har hemma, tanken är att du ska kunna göra precis detsamma när du kommer till ditt eget kök.
Vi bakar olika bröd med ekologiska mjöl som Vetemjöl, Dinkelmjöl, Rågmjöl.
Mellan de olika moment pratar vi om fördelen med surdeg och långa jästider, om bakprocessen, om de olika mjöl,
baka surdegsbröd
- Mjöl, vatten, salt, och kunskap är ingredienserna för att baka ett saftigt och hälsosamt bröd med knaprig skorpa.
-
bakkurs
- Efter en skön natt i en av våra stugor är det dags att snitta brödet och baka av det i ugnen.
Frukost väntar med nybakat bröd så klart.
Isabelle som håller kursen har med egen erfarenhet och utbildning samlat en del kunskaper och en passion som hon älskar att dela: kurs oss Eldrimner, själv lärandet, men främst utbildning i familjen, … Sonen, Maxime Kindlund driver Grövelsjön Fjällbageri i norra Dalarna. Det finns inget bättre än att jobba hos honom för att bollplanka och vidare utveckla kunskaper och känsla för brödet. Han vann SM guld för en fantastisk solros- och linfröbröd.
Sonen är en stor inspirations källa, säger Isabelle: «Jag tycker om att baka bröd, se hur degen förvandlas över tiden till stunden är klar att baka av det. Jag delar gärna det med er! »
Mer info: https://www.salstationen.com/bakkurs-baka-surdegsbrod/
Upplägg
- Dag 1
14:00 Välkomst kaffe/te med ett smakprov på bröd vi ska baka under kursen.
14:15- 18:30 Vi blandar och vikar flera deg, formar limpor och frallor. Vi matar en vetesurdeg och låter den mogna över natten.
19:00 Gemensam middag, en linssoppa som vi äter med grädde och bröd samt en efterrätt som vi laggar tillsammans.
Bastu, egen tid, introduktion om Sälstationens historia. - Dag 2
Vi lär oss att snitta brödet och bakar av i flera omgångar i ugnen i köket.
Frukost med nybakat bröd så klart samt diskussion.
11-12:00 utcheckning. Man tar med sitt eget bröd samt en bit surdeg.
Säg till om du åker kollektivt, vi anpassar oss till tidtabell.
Boka en bakkurs på Sälstationen på: https://www.salstationen.com/boka-kurser/
Publicera ditt event hos oss
Här kan du läsa om hur det kan medverka på Vad händer i Sverige.

Information
Adress: Oxnövägen 81, 137 96 Haninge
Pris: 2480
Varaktighet: 22 timmar
Telefonnummer: 073 97 04 753
Bokning: https://www.salstationen.com/boka-kurser/
Vägbeskrivning: Kollektivtrafik från staden, bussen stannar vid parkeringen, busshållplatsen Dyvik (Haninge). Med egen bil, fri parkering.
Datum:- 3 maj 2024 - 14:00
- 8 maj 2024 - 14:00
- 17 maj 2024 - 14:00
- 14 juni 2024 - 14:00
- 28 juni 2024 - 14:00
- 2 juli 2024 - 14:00
- 5 juli 2024 - 14:00
- 9 juli 2024 - 14:00
- 28 augusti 2024 - 14:00
- 5 september 2024 - 14:00
- 10 september 2024 - 14:00
- 20 september 2024 - 14:00
- 11 oktober 2024 - 14:00
- 25 oktober 2024 - 14:00