Spionvandring – I Kalla Krigets skugga

Guidad vandring genom det gamla topphemliga militärområdet i Ursvik, Sundbyberg och hör om vad de olika byggnaderna och förråden gömde, vad ”ryssen” visste om områdets funktion och mycket mer….

Vad händer under vandringen?

Se och upptäck det gamla topphemliga området i Ursvik, Sundbyberg. Hör till exempel om svenska kärnvapen, om radioaktiva grisar, upphovet till romantikdödaren, nätbrynjan och så mycket mer om områdets unika, topphemliga historia.

Du får höra om metoder, rekrytering, svenska atombomber och atomubåtar, om FOA’s topphemliga forskning kring kärnvapen och biologiska- och kemiska vapen och om ”grisen som rymde” som kunde orsakat en katastrof, om hur Ursvik stod i nyheternas centrum utan att någonsin omnämnas vid flera tillfällen på 80-talet samt hur nära Karlskrona var nära att förintas av en kärnvapenexplosion, berättat av ”en som var med” samt om det var att arbeta som ”spion” under kalla kriget och hur svenska spioner arbetade utomlands.

Om tiden inte springer iväg, får du också höra om hur en svensk operatör arbetar i närtid samt vilken utrustning svenska ”agenter” använder, det är nog inte som du tror. Dessutom uppvisas unika ”spionprylar” från historien.

Datum, pris & bokning


Praktisk information

Så här hittar du till spionvandringen

Med bil: E4, sväng av vid Järva Krog, kör mot Ursvik. Mitt emot Hornbach, sväng in på Milstensvägen. Kör till slutet. Parkera till vänster, på gården. Mötesplats: Förskolan ”Milot”
GPS adress: Milstensvägen 54, Sundbyberg.

Kommunalt: sök i SL’s app, ange antingen Milstensvägen 54, Sundbyberg eller hållplats ”Backstugevägen”.

Bra att veta

Tidsåtgång: ca. 3-3,5 timme..

Vandringen är barnvagnsvänlig och hyfsat OK för rullstol även om lättare skogsterräng förekommer. Snälla/väluppfostrade hundar är välkomna då vi är utomhus.

Telefonnummer till guide: 073-730 9499

Publicera ditt event hos oss

Här kan du läsa om hur det kan medverka på Vad händer i Sverige.

Boka här
Spionvandring – I Kalla Krigets skugga

Information

Adress: Ursvik

Pris: 265

Varaktighet: 14.00-17.00

Datum:
  • 8 september 2024 - 14:00
  • 22 september 2024 - 14:00
  • 6 oktober 2024 - 14:00
  • 20 oktober 2024 - 14:00

Vad vill du göra?

Datum