Stadsvandringar i Sverige

Vad vill du göra?

Datum

Mer om stadsvandringar

Vill du veta mer om staden du bor i? Då är en stadsvandring den perfekta aktiviteten att testa på. Här får du veta en hel del om förr i tiden, höra skrämmande historier och lära dig om viktiga personer som bott i staden. Fyll på din hjärna med kunskap om Sveriges historia.

Historiska platser att besöka i Sverige

Sverige har en rik historia som sträcker sig tillbaka tusentals år. Här är några av de mest kända historiska platserna i Sverige:

Birka – Ett viktigt handelscenter under vikingatiden, beläget på Björkö i Mälaren.

Gamla Uppsala – En av de äldsta och mest betydelsefulla samhällena i Sverige, med en imponerande kulturhistorik och en viktig plats för religiös tillbedjan.

Drottningholms slott – Ett av Sveriges mest kända och välbevarade slott, beläget utanför Stockholm och med en lång historia som residens för svenska kungar.

Skoklosters slott – Ett av Sveriges främsta exempel på barockarkitektur, beläget utanför Stockholm och med en rik historia som residens för svenska kungar.

Kalmar slott – Ett imponerande slott från medeltiden, beläget i Kalmar och med en lång historia som en av Sveriges viktigaste försvarsanläggningar.

Visby ringmur – En av de mest imponerande och välbevarade ringmuren från medeltiden i Europa, belägen på den svenska ön Gotland.

Ales Stenar – Ett av Sveriges mest mystiska och fascinerande monument, beläget i Skåne och som tros vara en form av megalitisk begravningsplats.

Dessa platser är bara några exempel på den rika historia som finns i Sverige, och som är värda att upptäcka och besöka för den som är intresserad av historia och kultur.

Hur en stadsvandring kan gå till

Följ med på en spännande, intressant och lärorik stadsvandring där du blir guidad genom olika miljöer. Du lär känna stråket där vi går och nya minnen skapas. Tänk dig att platsen du står och går på idag, en gång i tiden har gåtts på av tidigare kungar och adelsmän. Här klurade dom på viktiga beslut och kanske till och med förde strider. Här har författare fått idéer till sina texter, konstnärer fått inspiration till vackra målningar och vanliga människor har levt sina enkla liv.
På en stadsvandring får du lära känna din närmiljö med hjälp av en guide som för vidare historien. Guiderna är kunniga och själva väldigt intresserade av det förflutna.
Ta med din livspartner, vän eller släkt och ta del av det fina utbud som finns.

Anordnar du stadsvandringar?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR