Skogskyrkogården – Världsarvet

Skogskyrkogården – världsarvet, en stadsvandring på en plats av sällsam skönhet och poesi.

En vandring i ett unikt landskapsrum. Varför byggdes kyrkogården just här? Vi vandrar bland sagolika kapell, grekiska kolonner och funktionalism och höga träd. Låt dig fascineras av de höga furorna och det vackra ljuset som tränger in mellan grenar och träd. Samtidigt kommer du kunna läsa på gravstenar, bland annat Greta Garbos och fantisera om alla dessa livsöden, ta en titt i Skogskyrkokapellet och höra mer om katten Ville (Gunnar).

En stadsvandring i gröna landskap, där vi möter arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz och deras mästerverk i ett unikt landskapsrum med arkitektur och sinnrik konst som har en plats på Unescos världsarvslista sedan 1994. Skogskyrkogården anlades på en tallbevuxen rullstensås och är en plats av sällsam skönhet och poesi. Här genomförs fler än 2 000 begravningsceremonier årligen. Det finns över 10 000 tallar och många är över 200 år gamla. Under vandringen ser du bland annat Almhöjden, Sju brunnars stig och Uppståndelsekapellet.

Missa inte stadsvandringen skogskyrkogården – världsarvet!

Ingår: Auktoriserad guide i 1h30 min.

Priser
Vuxen: 300 kr
Senior: 250 kr
Barn & ungdom: 0 kr

Mer bilder från Skogskyrkogården

Boka här
Taggar:FamiljHistoriaKyrkorSeptemberSkogskyrkogårdenSöderortSpecialStadsvandringarStefan MaurbakkenStockholmUtomhusaktiviteter

Information

Adress: Skogskyrkogården

Pris: 300 kr

Vad vill du göra?

Datum