Lyxig vinprovning i Västerås

Unna dig lite vardagslyx och upplev en vinprovning i exempelvis det välkända och mysiga Steam Hotel, eller det anrika lokalerna på Västerås slott. Oavsett vad du väljer kommer det bli en kväll fylld av fantastiskt vin och utsökta tilltugg. En perfekt present att ge till någon du vet uppskattar gott vin. Det kommer garanterat uppskattas och ni kommer få en minnesvärd kväll tillsammans!

Pris: ca 500 kr

Vin ”poesi i en flaska”

Vin en av våra favoritdrycker och för många mycket mer än så, då vin enligt flera vinälskare kallas för ”poesi i en flaska”. Och det finns väl ingen annan dryck som förknippas med mer kärlek än just vinet. Så låt vår kunniga sommelier tar med er på en oförglömlig resa i vinets, poesin och kärlekens tecken.

Lyxig vinprovning i Västerås

Vinets långa historia

Vinets historia sträcker sig över tusentals år och är tätt sammanflätad med jordbrukets historia, mat, civilisationen och mänskligheten själv. Arkeologiska bevis tyder på att de tidigast kända vinproduktion inträffade i Georgien omkring 8000 f.Kr. Och en anledning till att vinet blev så populärt att dricka till maten under medeltiden, var att vattnet ansågs kunna vara förorenat och inte säkert att dricka.

Upplev en lyxig vinprovning

Vin är ett stort och komplext ämne som tar åratal att bemästra. Lyckligtvis krävs det dock ingenting för att provsmaka! Under kvällen kommer du få testa hur vin passar ihop med andra smaker, såsom ost, lakrits och choklad. Vår personliga sommelier kommer dela med sig av vinets intressanta historia och hur drycken går från vindruva till den smakrika och varierande drycken i ditt glas. Du kommer också få många goda råd om hur du bäst kombinerar viner tillsammans med annat gott i framtiden.

Upplev en smakrik kväll tillsammans med din vän och ett härligt gäng i mysiga lokaler i Västerås. Samtidigt som du kommer få massa nya kunskaper. Perfekt att ha nästa gång du ska bjuda på middag och vill välja rätt vin som förhöjer maten.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 500 kr

Vad vill du göra?

Datum