Lärorik whiskyprovning i Örebro

Häng med på en väldigt lärorik whiskyprovning på Svampen i Örebro. Kom själv eller ta med dig en god vän och förbered dig på en minnesrik kväll!

Var med och upplev en härlig whiskyprovning med en lättsam och avslappnad stämning i kombination med en härlig atmosfär. Du blir erbjuden en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet.

Varmt välkommen till en lärorik och minnesvärd whiskyprovning i Örebro!

 

Pris: 499 kr/person

Tid: 1,5 – 2 timmar

Plats: Svampen, Örebro

Historien bakom whiskyn

“Livets vatten” som man även kallar det, har en historia som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden och idag hittar man whisky över hela världen. Trots att du endast behöver 3 ingredienser för att tillverka whisky så finns det en mängd olika smaker och varianter, alla med egna skillnader beroende på den region där de tillverkas. Även tillverkningsprocessen skiljer sig åt, vilket i sin tur har sin egen effekt på slutprodukten och dess karaktär.

Whisky är en av världens äldst lagrade spritsorter och som man idag tillverkar över hela världen. Drycken tillverkar man på en mängd olika sätt, vilket naturligtvis påverkar dess munkänsla och smak. Den ena sortens whisky kan man uppleva som rivig, den andre fruktig.

 

Om whiskyprovningen

Vare sig du är helt ny i whiskyns värld eller en erfaren whiskydrickare så har du en lång men underbar resa framför dig med en mängd olika smaker och varianter att utforska och uppleva.

Under ca 1,5 – 2 timmar så kommer du att få smaka på mellan fyra till åtta olika sorters whisky tillsammans med tilltugg. Upptäck skillnaderna och vad som bäst passar att äta till whisky. Allt har blivit speciellt utvalda av kvällens whiskymästare. Du får lära dig det bästa sättet att uppleva och smaka whisky på. Lär dig mer om hur denna ädla dryck har utvecklats under sin långa historia innan den tillslut hamnar i ditt glas. Sommelieren berättar även om processen för att tillverka whisky, om den sagofyllda historien och äventyren som skildrar dess historia samt berättar en av anledningarna till varför whiskyn är perfekt lämpad för provsmakning och vad som skiljer olika whiskysorter åt. Du lämnar sedan provningen med råd för hur du ska kunna fortsätta denna smakresa på egen hand efter provningens slut.

Vad du kan förvänta dig

En rolig och spännande provning!

Professionell och personlig whiskymästare

Utvalda whiskysorter med passande tilltugg

Boka här
Taggar:DryckesprovningFöretagsaktiviteterHöjdpunktMöhippaÖrebroSvensexaWhiskyprovning

Information

Adress: Se bokning

Pris: 499 kr

Vad vill du göra?

Datum