Kaffeprovning – Lär dig mer om kaffe

Kaffeprovning- Lär dig mer om kaffe, en av världens mest populära drycker!

Kaffe skänker njutning åt många människor världen över och vi är nog många som tycker att den första koppen på morgonen också är den absolut godaste. Kanske har du druckit samma sorts kaffe i flera år utan att riktigt reflektera vidare över om det finns andra sorter som kan trigga dina smaklökar.

En favorit är alltid en favorit men nu har du möjligheter att utvidga din kafferepertoar till att omfatta ytterligare favoriter. Visste du till exempel att ett bra ursprungskaffe har smaker som aldrig riktigt landar utan som fortsätter att utvecklas hela tiden och att det finns både söta, syrliga och nötiga kaffesorter?

Precis som vindruvan påverkas kaffebönan av en mängd faktorer. Vad är det egentligen som gör att ett kaffe skiljer sig så från ett annat? Följ med på en resa genom världens olika kaffeländer där du lär dig om ursprung, olika bönor och rostningar.

Bli kaffesmart och upplev kaffe på ett nytt sätt med en kaffeprovning!

 

Pris: 399kr

Plats: Korsberga

Varaktighet: 1,5 – 3 timmar, beroende på antalet inbokade deltagare.

När: Juni-Augusti. Hur frekvent provningarna sker beror på efterfrågan

 

Bra att veta

Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt och smaksinnet för dig och dina medprovare. Upplevelsen är för en person och provningen sker i grupp med andra.

Mer om kaffebönan

Visste du att kaffebönan egentligen inte är en böna, utan ett frö!

Fröet gömmer sig inuti en röd frukt som växer på coffeaträd. Kaffefrukten innehåller vanligtvis två bönor per frukt, men ungefär 10 till 15 procent av frukterna har bara en böna. Dessa bönor kallar man för peaberries eller caracolis, de har en rikare smak än bönor med tvillingar. Kaffeträdet delas upp i två olika arter: arabiskt kaffe (Coffea Arabica) och robustakaffe (Coffea canephora/Coffea Robusta). Det förekommer andra arter, främst i Afrika, men Arabica och Robusta står tillsammans för nästan 100 procent av världens kaffeproduktion.

Boka här

Information

Adress: Arabusta

Pris: 399 kr

Vad vill du göra?

Datum