Vad händer i Gävleborg

Hitta event och trevliga aktiviteter i Gävleborg som passar hela familjen och alla intressen.Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Gävleborg?

Gävleborgs län är en region i östra Sverige med en vacker natur och en rik kulturhistoria. Här är några saker du kan göra i Gävleborg:

Besök Furuviksparken – Furuviksparken är en av Sveriges mest populära nöjesparker och ligger i utkanten av Gävle. Här kan du rida berg- och dalbanor, besöka djurparken och njuta av musik- och underhållningsprogram.

Utforska Hälsinglands fina byggnader – Gävleborgs län är känd för sina vackra träbyggnader, och Hälsingland i synnerhet har många byggnader från 1700- och 1800-talet som är välbevarade och öppna för besökare. Här kan du se dekorerade bondgårdar och herrgårdar som är med på UNESCO:s världsarvslista.

Besök Järnvägsmuseet i Gävle – Gävle har en lång historia som järnvägsknutpunkt och här kan du besöka Gävle Järnvägsmuseum för att lära dig mer om järnvägens historia och se gamla tåg och lokomotiv.

Besök Älvkarleby fiskevårdsområde – Älvkarleby fiskevårdsområde är ett av Sveriges mest populära fiskeområden och lockar sportfiskare från hela landet. Här kan du fiska i älvar och sjöar och uppleva den vackra naturen.

Besök Mackmyra Bruk – Mackmyra Bruk är en gammal bruksort som idag är känt för sitt prisbelönta whiskeydestilleri. Här kan du besöka destilleriet och lära dig mer om tillverkningen av whiskey och prova några av de olika sorterna.

Gör en utflykt till Gävle Strand – Gävle Strand är en vacker strandpromenad som ligger längs med Gävles kust. Här kan du gå på promenader, bada och njuta av utsikten över havet.

Besök Färnebofjärdens nationalpark – Färnebofjärdens nationalpark är belägen längs Dalälven och erbjuder en vacker naturupplevelse med skogar, sjöar och vattendrag. Här kan du vandra, fiska och paddla kanot eller kajak.

Det finns såklart mycket mer att göra i Gävleborg beroende på dina intressen, men dessa är några av de mest populära aktiviteterna i regionen.

Anordnar du aktiviteter i Gävleborgs län?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR