Vad händer i Funäsdalen?

Här hittar du tips på skidåkning och andra aktiviteter.

Nya event i Funäsdalen

Det finns tyvärr inga evenemang.Guide till skidåkning i Funäsfjällen

Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Funäsdalen

Nära norska gränsen i Härjedalen finner vi den turistattraktiva fjällbyn Funäsdalen. Byn är även centrum för den sydsamiska kulturen. Invånarantalet ligger runt 1000 personer, men det befinner sig ofta fler människor än så i byn, speciellt under vintern. Då är byn en centralort där Funäsfjällen är attraktionen. Funäsfjällen består av många kända skidanläggningar, bland andra Tänndalen och  Ramundberget.

Vad kan man göra i Funäsdalen?

Här är några förslag på saker att göra i Funäsdalen:

Skidåkning: Funäsdalen är en populär skidort med bra skidåkning för både nybörjare och erfarna åkare. Det finns ett brett utbud av pister och liftar.

Vinteraktiviteter: Utöver skidåkning finns det också många andra vinteraktiviteter att prova på som exempelvis skridskor, skotersafari, vintervandring och snöskovandring.

Fiske: Funäsdalen är också känd för sitt bra fiske, med många fjällsjöar och älvar där man kan fånga fiskarter som öring, röding och regnbåge.

Upplev naturen: Funäsdalen är omgiven av vackra vyer och natur, så det finns många möjligheter till vandringar och cykling i området.

Samisk kultur och naturupplevelser

Att besöka Funäsdalen är inte bara intressant för skidfantaster. Du kan också lära dig mycket om samisk kultur och fjällböndernas historia genom ett besök på Härjedalens Fjällmuseum. Varje år anordnas också Lopme Naesti, festdagar där samisk kultur och hantverk får stå i fokus. Andra sätt att upptäcka Funäsdalen på sommaren är via myskoxsafari, vandring, cykling eller paddling i de fantastiska miljöerna.

På vintern är alpint en självklarhet i Funäsdalen, men det finns också möjlighet att åka längdskidor och skoter på fint preparerade leder. Glöm inte att kolla regler, priser och aktuellt skick innan du ger dig ut i skogarna.

Anordnar du event eller aktiviteter i Funäsdalen?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto