Chokladprovning i Uppsala – Saluhallen

“Chokladprovning i Uppsala – Saluhallen”- följ med på en spännande chokladprovning och möt en intressant historia som för dig flera tusen år tillbaka i tiden.

Fram till år 1519 användes kakaobönan som valuta hos såväl mayaindianerna som aztekerna och på den tiden var choklad en lyxprodukt endast tillgänglig för de allra rikaste. Men så är det inte längre. Varmt välkommen till en söt, syrlig och bitter smakupplevelse!

 

Pris: 450 kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Plats: Uppsala Saluhall

 

Mer om chokladprovning i Uppsala

Följ med på en chokladprovning i Uppsala Saluhall och förbered dig på en inspirerande kväll fylld med smakexplosioner. Du får bland annat smaka på olika noggrant utvalda choklader och höra vår chokladexpert berätta intressanta historier om chokladens ursprung och egenskaper.

Att choklad och romantik går hand i hand skulle nog de flesta hålla med om, precis som att det för det mesta är en lyckad kombination. Dock så finns det så mycket mer än bara romantik när man pratar om choklad.
Visste du att choklad bland annat innehåller ämnen som du även finner i antidepressiv medicin? Speciellt choklad med högre kakaohalter innehåller en massa andra nyttiga antioxidanter och vitaminer som får kroppen att må bra.

Under en chokladprovning kommer du under cirka 2 timmar få provsmaka speciellt utvalda choklader för dig. Du får även en inblick i chokladens långa historia och tillverkningsprocess, tillsammans med en massa fascinerande och intressanta fakta.
Vill du fortsätta din upptäcktsfärd och lära dig mer om choklad, så kommer du också att få många goda råd och tips för vad som funkar tillsammans. Ta med dig en käresta eller en god vän och kom förbi på en intressant och smakrik kväll i våra vackra lokaler vid Fyrisån. Det finns inga dåliga dagar för choklad!

 

Vad du kan förvänta dig

Vi provar en stor bred av smaker!

Mellan 9 till 14 chokladsorter

Professionell chokladkännare

En provning för alla intresserade

Boka här
Taggar:ChokladprovningFöretagsaktiviteterHöjdpunktMatprovningarMöhippaUpplandUppsalaUppsala Saluhall

Information

Adress: Uppsala Saluhall

Pris: 450 kr

Vad vill du göra?

Datum