Stora Dialektshowen – Av och med Fredrik Lindström

Fredrik Lindström, den omåttligt hyllade programledaren och språkexperten, ger sig ut på Sverigeturné med sin nya show ”Stora Dialektshowen – Av och med Fredrik Lindström”. Med specialskrivet material för varje ort kommer Fredrik, tillsammans med sin sidekick Helena Lindegren, att dyka djupt i Sveriges dialekter och besvara frågor som: Varför finns dialekter? Varför låter de som de gör? Har även djur dialekter?

Datum & Pris

När:Den 8 mars 2025 19:30

Var: Halmstads Teater, Halmstad

Pris: 610 kr.

Åldersgräns: 13+

Om Fredrik Lindström

Fredrik Lindström har tidigare släppt den kritikerrosade boken “100 svenska dialekter”, som älskades av svenskarna och blev startskottet för arbetet med “Stora Dialektshowen”. Under sina år har Fredrik stött på otaliga frågor om språk och dialekter, och nu hoppas han kunna ge svar på dessa i sin helt nyskrivna show.

Fredrik säger: ”Det här blir den första föreställningen jag gör om språk. Jag har märkt hur intresserade folk är av ämnet och det finns alltid tusen frågor om varför det finns dialekter, varför man pratar olika och var olika ord och uttryck kommer ifrån. Nu får jag äntligen göra en publikföreställning på det här temat, och dessutom möjlighet att anpassa showen varefter vi är! Ungefär en tredjedel av föreställningen är speciellt utformad för orten ifråga och fokuserar på den lokala dialekten.”

Publiken kommer på ett underhållande sätt att få fördjupa sig i våra svenska dialekter. Showen blir rolig, sketchig och faktabaserad, med genomgångar av stora frågor och möjlighet att grotta ner sig i egna dialekter. Varför pratar en del människor mer dialekt när de blir arga eller när de har sex? Vilken är landets mest obegripliga dialekt? Med sig på scen har Fredrik skådespelerskan Helena Lindegren, som kommer att visualisera och illustrera showen.

Fredrik berättar: ”Helena är en alldeles perfekt sidekick! Hon kan sjunga, dansa, spexa och kommer lyfta showen till nya höjder. Hon har också mycket erfarenhet av improvisation och det är perfekt, eftersom varje kväll kommer att bli annorlunda här. Och så är hon förstås en jäkel på att härma dialekter!”

”Stora Dialektshowen” hade premiär på Magasinet i Falun den 16 mars.

Rullstols- och ledsagarbiljetter bokas via Tillgänglighetslinjen på: 0776-707777.

Publicera ditt event hos oss

Här kan du läsa om hur det kan medverka på Vad händer i Sverige.

Boka här
Stora Dialektshowen – Av och med Fredrik Lindström

Information

Plats: Halmstads Teater

Adress: Fredsgatan 5, Halmstad

Pris: 595 - 645 kr

Datum:
  • 8 mars 2025 - 19:30

Vad vill du göra?

Datum