Norrsken i Sverige – tips på event & inspiration

Norrsken i Sverige – tips på event & inspiration

Norrsken i Sverige

Nya aktiviteter där du kan se norrsken

Vad vill du göra?

Datum

Var kan man se norrsken i Sverige?

Norrsken, eller aurora borealis, är en vacker naturskådespel som vanligtvis kan ses på natten i de norra delarna av Sverige. Här är några platser där chanserna att se norrsken är relativt höga:

Abisko:

Beläget i Lappland, Abisko anses vara en av de bästa platserna i världen för att se norrsken på grund av dess klara himmel och läge långt norrut.

Kiruna:

En annan stad i Lappland, Kiruna, erbjuder goda möjligheter att se norrsken. Det finns även arrangörer som erbjuder norrskensutflykter.

Jokkmokk:

Även här, i Lappland, är chanserna att se norrsken relativt höga.

Tromsø (Norge):

Även om det inte är i Sverige, är Tromsø i norra Norge en populär plats för att uppleva norrsken och ligger inte långt från gränsen till Sverige.

Tänk på

Generellt sett är det bästa sättet att se norrsken att besöka dessa områden under vintermånaderna när nätterna är som mörkast. Det är också viktigt att försöka undvika områden med starka stadsljus, eftersom ljusföroreningar kan minska synligheten av norrsken.

Anordnar du norrskensupplevelser i Sverige?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR