Evenemangskalender – händer i Linköping idag, i veckan, i helgen

Evenemangskalender – händer i Linköping idag, i veckan, i helgen

Linköpings evenemangskalender

Vi har letat bland tusentals roliga saker att göra i Linköping och hittat massor av kul som händer just nu. Nedan har vi sammanställt event och roliga aktiviteter som du kan göra med familj, vänner, kärleken eller kollegor.

Aktuella nyheter & inspiration på saker att göra

Se vad som händer just nu

Datum

Aktuellt just nu i Linköping

Tips på saker att göra och platser att besöka i Linköping

Linköping är en stad med en rik historia och många intressanta platser att utforska. Här är några tips på saker att göra i Linköping:

Gamla Linköping:

Besök Gamla Linköping, en historisk stadsdel med bevarade trähus och kullerstensgator. Här kan du uppleva livet som det var på 1800-talet och besöka olika butiker och museer.

Linköpings domkyrka:

Utforska Linköpings domkyrka, en imponerande katedral med anor från 1200-talet. Katedralen har en vacker interiör och är en viktig historisk plats.

Flygvapenmuseum:

För flygentusiaster är Flygvapenmuseum ett måste. Museet berättar historien om det svenska flygvapnet och har ett stort antal flygplan och utställningar.

Valla gård:

Besök Valla gård och dess friluftsmuseum. Det är en levande gård med djur och historiska byggnader som ger en inblick i livet på landsbygden förr i tiden.

Stångebrofältet:

Stångebrofältet är en historisk plats där slaget vid Stångebro ägde rum 1598. Här finns ett monument och informationstavlor som berättar om det historiska slaget.

Bergs slussar:

Ta en promenad vid Bergs slussar och njut av den vackra naturen längs Göta kanal. Det är en fridfull plats där du kan se båtar passera slussarna.

Göta kanal:

Utforska Göta kanal, en av Sveriges mest kända vattenvägar. Du kan ta en båttur längs kanalen eller promenera längs de vackra stigarna.

Trädgårdsföreningen:

Koppla av i Trädgårdsföreningen, en vacker park mitt i staden. Här finns grönskande trädgårdar, dammar och en rosenlund.

Linköpings konsthall:

Besök Linköpings konsthall för att se olika konstutställningar och uppleva den lokala konstscenen.