Utflykter i Göteborg – tips på event & inspiration

Utflykter i Göteborg

Nya utflykter i Göteborg

Det finns tyvärr inga evenemang.

Aktuella rabatter på utflykter

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Var kan man åka på utflykt i Göteborg?

Det finns många intressanta platser att besöka på en utflykt i Göteborg och dess omgivningar. Här är några förslag på platser att utforska:

Liseberg: Liseberg är en av Nordens största nöjesparker och ett populärt utflyktsmål för hela familjen. Här kan du åka karuseller, njuta av underhållningsshower, spela spel och uppleva en rolig dag fylld med spänning och äventyr.

Universeum: Universeum är ett vetenskapscenter och museum där du kan utforska olika vetenskapliga fenomen och interaktiva utställningar. Här finns även en stor akvarieavdelning med marint liv.

Göteborgs Botaniska Trädgård: Den botaniska trädgården är en vacker plats att utforska med sina olika trädgårdsmiljöer och växthus. Här kan du njuta av vackra blommor, växter och naturlig skönhet.

Skärgården: Göteborgs skärgård är en pärla som erbjuder vacker natur och möjlighet till avkoppling. Ta en båttur ut till någon av de många öarna, som till exempel Vrångö, Styrsö eller Donsö, och njut av den pittoreska miljön och skärgårdslivet.

Slottsskogen: Slottsskogen är en stor stadspark där du kan njuta av grönområden, djur och aktiviteter. Här finns bland annat djurhägn med älgar, kronhjortar och andra nordiska djur. Du kan också ta en promenad runt sjön, grilla eller ha en picknick.

Göteborgs konstmuseum: För konstälskare är Göteborgs konstmuseum ett utmärkt utflyktsmål. Här kan du uppleva en imponerande samling av svensk och internationell konst, inklusive verk av kända konstnärer som Picasso och Rembrandt.

Haga: Haga är en charmig stadsdel i Göteborg med små butiker, kaféer och mysiga gator. Här kan du ta en promenad, prova på hembakat fika eller shoppa unika presenter och antikviteter.

Göteborgs hamn: Ta en promenad längs Göteborgs hamn och njut av atmosfären. Här kan du se stora fartyg, båtar och kanske till och med ta en tur på Paddan-båten för att se stadens sevärdheter från vattnet.

Dessa är bara några exempel på platser att utforska i Göteborg. Staden har mycket att erbjuda, oavsett om du är intresserad av natur, kultur, nöjen eller avkoppling.

Anordnar du utflykter i Göteborg?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR