Vingårdar i Sverige – tips på event & inspiration

Vingårdar i Sverige

Nya event på vingårdar

Vad vill du göra?

Datum

Vilka vingårdar finns i Sverige?

Sverige har en växande vinindustri och flera vingårdar runt om i landet. Här är några exempel på vingårdar i Sverige:

Wij trädgårdar, Södermanland: Wij trädgårdar ligger i närheten av Uppsala och har en vingård där de producerar ekologiska viner. Här kan du njuta av vinprovningar och ta en promenad genom de vackra trädgårdarna.

Hällåkra vingård, Skåne: Hällåkra vingård är en av Sveriges äldsta vingårdar och ligger i Skåne, i närheten av Höör. De producerar olika typer av viner, inklusive mousserande viner och roséviner. Här kan du besöka vingården, ta en rundtur och prova deras viner.

Långareds vingård, Västergötland: Långareds vingård ligger i Alingsås i Västergötland och har en vacker belägenhet vid sjön Anten. De producerar olika typer av viner, inklusive röda, vita och roséviner. Här kan du besöka vingården, ta en promenad i vingårdarna och prova deras viner.

Ekesåkra vingård, Småland: Ekesåkra vingård är belägen i Eksjö i Småland och producerar ekologiska viner. De har olika sorters viner, inklusive mousserande viner och söta dessertviner. Här kan du besöka vingården och prova deras viner.

Grythyttan vingård, Västmanland: Grythyttan vingård ligger i hjärtat av Bergslagen i Västmanland och producerar prisbelönta viner. De erbjuder vingårdsvisningar och vinprovningar där du kan lära dig mer om deras produktion och smaka på deras viner.

Arrangerar du vingårdars- event?

Missa inte möjligheten att publicera dina turer och aktiviteter via Vad händer i Sveriges företagskonto (du kommer automatiskt med på Vad händer i Stockholm). Via företagskontot kan du gratis lägga upp dina aktiviteter. Skapa företagskontoHÄR