Weekend i Sverige

Vad vill du göra?

Datum

Här kan du ha en trevlig weekend i Sverige

Det finns många härliga platser runt om i Sverige som är perfekta för en weekendresa. Här är några förslag på platser som du kanske vill överväga:

Stockholm – Sveriges huvudstad är full av kultur, historia, shopping och nöjen. Besök sevärdheter som Gamla Stan, Vasa-museet, ABBA The Museum och ta en båttur i Stockholms skärgård. Du kan också njuta av shopping och mat på platser som NK, Östermalmshallen och Södermalm.

Göteborg – den andra största staden i Sverige har massor att erbjuda besökare, inklusive nöjesparken Liseberg, shopping på Avenyn, konst på Göteborgs Konstmuseum och besök i den pittoreska stadsdelen Haga.

Malmö – en charmig stad med en blandning av gammalt och nytt, som kännetecknas av Turning Torso, Öresundsbron och stadens många parker och kaféer. Ta en promenad i Gamla stan, besök Malmöhus slott och gå på Malmö Konsthall.

Smögen – en pittoresk fiskeby på Västkusten, känt för sina färgglada hus, pittoreska hamn och färsk fisk. Här kan du njuta av en härlig promenad längs hamnen, äta räkor på bryggan och koppla av i denna vackra miljö.

Visby – en UNESCO världsarvsstad på Gotland, Visby är full av medeltida ruiner, smala gränder och kullerstensgator. Strosa runt i stadens innerstad och besök sevärdheter som Visby domkyrka, Almedalen och Gotlands museum.

Andra platser som kan vara värda att kolla in inkluderar Uppsala, Örebro, Jönköping och Åre. Det finns så många fantastiska platser att besöka i Sverige, så det finns något för alla smaker och intressen!

Mer om weekendresor

Vad är bättre än att komma bort från vardagen ett tag och spendera lite kvalitetstid med vänner, familj eller kärleken? Köp färdiga weekendpaket eller boka aktiviteter separat från boende och skapa din egna weekendupplevelse. Här hittar du tips och inspiration för olika tillfällen beroende på intressen och budget.

Typiskt för en weekend

Många åker på en weekendresa för att slappna av och ägna sig åt återkoppling och lugna aktiviteter. Det är vanligt att man tar en massage eller ansiktsbehandling, och många hotell har även en relaxavdelning med pooler och bastubad.
Det är också populärt att unna sig god mat och ofta kan man köpa ett helt weekendpaket där meny och frukostbuffé ingår.

Vissa anläggningar ligger nära vattnet, och har man tur kan man hitta både bastuflottar och kajaker för utlåning.
Träningsweekends är något som blir mer och mer vanligt och det kan erbjudas allt från yoga till cykling.

Säljer du weekendpaket eller weekendresor?

Har du ett hotell som är perfekt för weekendresor? Här kan du gratis lägga upp dina weekendpaket, allt du behöver göra för att komma igång är att skapa ett företagskonto. Klicka här!