Vinprovning med naturvin

Testa på vinprovning med naturvin i Stockholm! På denna provning kommer du att få prova på rött, orange och vitt naturvin.

Vin är en av världens mest populära och intressanta drycker. Det har druckits i tusentals år och omnämns i många historiska texter från olika delar av världen. Vin kan spåras tillbaka så tidigt som till antikens Grekland då Thukydides skrev ”Folket runt Medelhavet lämnade barbariet när de lärde sig framställa olivolja och vin”.

Du kommer garanterat att få uppleva en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och dessutom en hel del nya kunskaper. Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till kanske nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll. 

Pris: 499 kr / person

Tid: Cirka 2 timmar

Platser: Vasastan, Gamla Stan eller Hotel Diplomat

Mer om vinprovningen

Du kommer få prova rött, orange och vitt naturvin. Naturvin utskiljer sig genom att vinerna är ekologiskt eller biodynamiskt och helt utan tillsatser och växtgifter. Med andra ord helt rena viner som fermenteras på vildjäst. Det ger personliga, rena och fruktiga viner som är helt unika.

Under en kväll med oss får du lära dig mer om vin och vilka viner som passar till vad. Det finns nog inget ätbart som inte vin förhöjer smaken på! Här får du prova goda viner av hög kvalitet under trivsamma former i ett mysigt källarvalv i Stockholm. 

Du blir guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper. 

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som man använder, hur man odlar vindruvor och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat. 

Missa inte vinprovning med naturvin!

Vad du kan förvänta dig

Roliga vinprovningar!

En professionell och personlig sommelier

Utvalda kvalitetsviner med passande smakbitar

Mer om naturvin

De första naturvinerna tros ha dykt upp på 60-talet i Beaujolais i Frankrike och under de senaste 10-15 åren har alltfler seriösa producenter tagit sig upp och huggit marknadsandelar. Förenklat så gör man naturviner med så få tillsatser som möjligt. Målet är att tillverka ett så naturligt vin som möjligt genom naturliga odlingsmetoder. Här handlar allt om att låta vinet utveckla sig på egen hand utan att människan påverkar dess smak.

Naturvin har inte lika lång hållbarhet som vanligt vin och har ofta en speciell smak och doft. Vinodlare som gör naturviner ska inte använda konstgödsel, bekämpningsmedel eller andra kemikalier på vingården. Druvorna handskördas och vildjäses. Viner som är tillverkade på ett naturligt sätt kan se lite grumliga ut och innehålla jästfällning, men det är så det ska vara.

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan vinkällare

Pris: 499 kr

Vad vill du göra?

Datum