Ta båten till Vinga – tur & retur

Vinga, Sveriges sista utpost mot väster har en lång och spännande historia och är ett viktigt landmärke för sjöfarten. Ett samhälle som präglades av havet för lotsar, båtsmän och fyrvaktare.

Här växte vår störste och folkkäraste skald upp Evert Taube, det var denna miljö som formade honom.

En dag på Vinga är ett minne för livet och många återkommer varje år. Fiska med eget spö från klipporna, bada i Gattulvsviken och sola på klipporna är några populära sommaraktiviteter på Vinga.

Winga vänner hyr ut hus, har en kiosk i gästhamnen och gör guidade turer.

Att gifta sig på Vinga har blivit mycket populärt. Ring oss för att boka bröllop eller barndop i Båken som används som bröllop/dop kapell.

Vinga

Priser
Vuxen: 300 kr
Barn: 150 kr

Vinga – En oas i Kattegatt!

Vinga är en fyrö som ligger i Göteborgsskärgård i Kattegatt, med fantastisk utsikt och landskap. Ön ligger inom Styrsö socken, beläget ca tio sjömil från stadens centrum och är bara cirka 1000 meter lång och 500 meter bred, men innehåller så mycket historia och upplevelser som skapar minnen för livet. Ön är formad som ett “U” och den smala havsviken Gattulven sträcker sig från västsidan av ön och möter Midsommarviken i öster.

Lite spännande information är att klassiska musikern Evert Taube växte upp på Vinga och mycket av hans musik är inspirerad från hans barndomsö. Hans pappa jobbade som fyrvakt på Vinga och Evert växte upp i fyrtornet som än idag går att beskåda och samtidigt lyssna på hans musik. Taube har beskrivit sin barndom som mycket lycklig, präglad av fiske, sjöfart och historier om främmande länder och livet till sjöss.

Hela ön är vackert och har sedan 1987 blivit annonserat som ett naturreservat. Ön ligger cirka 10 sjömil från Göteborgscentrum och man kan enkelt ta sig dit via båt. Åk till Vinga för att se vågorna slå mot klippkanterna och se hur fantastiskt Göteborgsskärgård är. En riktig sommardröm!

Boka här
Taggar:AktiviteterAugustiBarnrabattBåtturerFamiljeaktiviteterGöteborgGöteborgs skärgårdHöjdpunktHönöJuliJuniNaturupplevelserSemestertipsSevärdheterSkärgårdSommarUpplevelserUtomhusaktiviteterVinga

Information

Adress: Västra vägen 13 Hönö Klåva

Pris: 275 kr

Vad vill du göra?

Datum