Vad händer i Vemdalen

Tips på evenemang och andra saker att göra i Vemdalen.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Vemdalen?

Vemdalen är en ort i Härjedalens kommun i Jämtlands län, och det finns mycket att göra här. Här är några förslag på saker att göra i Vemdalen:

Åka skidor och snowboard – Vemdalen är känt för sina skidbackar och erbjuder ett stort utbud av olika pistalternativ för både nybörjare och erfarna åkare. Här finns även möjlighet att åka snowboard i en av Sveriges största snowparks.

Gå på vinterfiske – Vemdalen erbjuder fantastiskt fiske både på vintern och sommaren. På vintern kan du fiska i Vemdalsskalettsjön eller i någon av de många sjöarna som ligger i närheten.

Utforska vildmarken – Vemdalen är omgivet av vacker natur och det finns många möjligheter att utforska området till fots eller på skidor. Här finns också möjlighet att åka hundspann eller snöskoter, eller ta en tur i hästsläde.

Besöka spa-anläggningen – För den som vill koppla av och njuta av avkopplande behandlingar finns här flera spa-anläggningar. Här kan du njuta av bastu, pooler och en rad olika behandlingar.

Besöka nationalparken Sonfjället – Sonfjället är en nationalpark som ligger i närheten av Vemdalen och som erbjuder fantastiska vyer och möjlighet att se vilda djur som björnar, vargar och älgar.

Gå på sommarfiske – På sommaren kan du fiska i någon av de många sjöarna och älvarna som ligger i närheten av Vemdalen. Det finns också möjlighet att paddla kanot eller kajak i någon av de vackra sjöarna.

Det finns alltså mycket att göra i Vemdalen, oavsett om du är intresserad av skidåkning, vandring, fiske eller avkoppling. Här kan du uppleva vacker natur och en rad spännande aktiviteter året runt.

Mer info om Vemdalen

När man pratar om Vemdalen är det ofta i samband med vinter, alpin skidåkning och längskidor. Vemdalen lever på vinterturismen. Utan de stora och populära skidanläggningarna hade orten inte varit lika känd i stora delar av Sverige som den är idag.

Vemdalen ligger beläget i Härjedalens kommun i Jämtland och blev en egen socken 1550. I byn bor det drygt 500 personer och det finns bland annat en mack, en mataffär och en mycket fin kyrka.

Aktiviteter på sommaren

Trots att de till störst del livnär sig på vinterturister har de anordnats en del populära aktiviteter på sommaren också. Till exempel har de haft konditionskurser för stressade stadsbor under 50-talet och på senare år fjällmaraton och cykeltävlingar.

Anordnar du event eller aktiviteter i Vemdalen?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto