Vad händer i Växjö

Tips på evenemang och andra saker att göra i Växjö.

Aktuellt i Växjö

Se vad som händer just nu eller under närmsta dagarna.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Upplevelsepresenter i Växjö med omnejd

Ge bort en rolig upplevelse till någon du bryr dig om. Här hittar du tips.

Flyg luftballong

Ta med en vän upp i det blå. Njut av milsvida utsikter som ni sent ska glömma. Perfekt för kompisen, kärleken eller kollegorna.

Läs mer

Middag för två

Bjud ut kärleken på en mysig middag tillsammans. Ät gott och låt kärleken flöda.

Läs mer

Gokart för familjen

Utmana familjen i vem som kan bemästra gokarten bäst. Ett roligt nöje för hela familjen.

Läs mer

Ost- & vinprovning

Provsmaka goda ostar och kombinera med vin. En uppskattad smakupplevelse både för nybörjaren och dig som äter ost och vin varje helg.

Läs mer

Kamikaze Zipline

Upplev Europas längsta zipline djupt inne i den småländska skogen. Njut av spännen, vyerna och minnena som du kommer ha med dig resten av livet. Finns i Klavreström.

Läs mer

Spadag på Kosta Boda

Upplev en härlig dag på spahotellet Kosta Boda Art Hotel. Här njuter du av livet med spa, avkoppling och annat du kan tänkas behöva. En härlig upplevelse för både kropp och själ.

Läs mer

Mer om Växjö

Orten hittar du i södra Småland och här bord cirka 67 000 människor, detta gör staden till Sveriges 19e största tätort. Orten fick sina stadsrättigheter redan 1342 av Kung Magnus Eriksson, men här har det bott människor redan på stenåldern. När man fick sina stadsrättigheter var orten en gränsstad mellan Sverige och Danmark och kännetecknades mycket av gränshandeln som föregick. Bland annat Sigfridsmässomarknaden och Brittmässomarknaden var omtalad redan på 1400-talet. På grund av sin roll som gränsstad har staden anfallits och ödelagts flera gånger under historien.

Till skillnad från många andra svenska städer så växte aldrig någon större industri fram i stan. Istället har orten kännetecknats som skolstad och tjänstemannastad. Idag hittar du bland annat Linnéuniversitetet i staden.

Sevärdheter i orten inkluderar bland annat domkyrkan, Smålands museum (Sveriges glasmuseum), Regementsmuseet, Kronobergs Slottsruin, Teleborgs slott, Linnéparken och vattentornet.

Kända profiler med anknytning till orten innefattar bland annat friidrottaren Carolina Klüft, författaren Jonas Jonasson, musikern Ola Salo och fotbollsmålvaten Thomas Ravelli.

Tips från fler städer & områden