Takvandra på Uppsala Slott

Takvandra i Uppsala och njut av en milsvid utsikt över anrika Uppsala, från taket på självaste slottet. En helt overklig och häftig utsikt över staden i alla väderstreck.

Pris: 595 kr/person

Varaktighet: Cirka 60-90 minuter

Plats: Uppsala. Du får exakt mötesplats när du bokar.

Tillgänglighet: Maj-september. Du kan dock boka innan för att vara säker på plats.

Takvandra på Uppsala Slott

Händer under takvandringen

Upplevelsen börjar redan på borggården där guiden möter upp. Därefter går ni förbi Landshövdingens representationsvåning, upp på vinden och passerar det spännande SÄPO-rummet. Efter det går ni in i det magnifika tornrummet med 18m i takhöjd och här sker själva säkerhetsgenomgången, där ni sätter på er all utrustning som behövs för takvandringen.

När alla är utrustade och klara med genomgången tar vi oss ut högst upp i tornet, där vi går ut genom en lucka och kommer ut på den förberedda banan. En helt overklig och häftig utsikt över staden i alla väderstreck. Er guide kommer berätta om saker som långfredagsslaget, varför slottet har betytt så mycket för Sverige genom historien och mycket mer. Vi gör ett antal stopp längs vägen där vi sätter oss ned och bara njuter av utsikten, samtidigt som man kan passa på att ta lite bilder. Någonstans längs vägen finns också en möjlighet till en extra utmaning för dem som vågar. Vi avslutar med lite kaffe!

Bra att veta inför aktiviteten

För att delta ska du minst vara 140 cm lång och högst väga 120 kg. Turen innehåller en del trappor och höjder så det är bra att vara förberedda på det när ni kommer. Stark höjdrädsla och yrsel är inte rekommenderat. Kontakta arrangören om du undrar något. Arrangören erbjuder ett flertal specialarrangemang, som middag för två eller en privat tur. Upplevelsen har ingen åldersgräns. Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Boka här
Taggar:AugustiFars dagHistoriaJuliJuniMajMors dagSeptemberSevärdheterSlottStadsvandringarUpplandUpplevelse.comUpplevelsepresenterUppsalaUppsala slottUtomhusaktiviteter

Information

Adress: Se bokning

Pris: 595 kr

Vad vill du göra?

Datum