Vad händer i Sundsvall

Hitta roliga saker att göra i Sundsvall.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Sundsvall

Sundsvall är Sveriges 21:a största stad med sina 58 000 invånare, ca 100 000 i hela kommunen. Ortens anor sträcker sig tillbaka till 1600-talet och den kända medeltids arkitekten Olof Bure gjorde den första stadsplanen. Från början var staden främst ett fiskarsamhälle men utvecklades sen till ett samhälle som präglades av dess sågverk. I slutet av 1800-talet var stan världens sågverkstätaste område. I nutid har Sundsvall bland annat kallats för Norrlands huvudstad och Arkitektupproret röstade år 2017 fram orten som Sveriges vackraste stad.

Att inte missa i Sundsvall

Bland ortens upplevelser finns bland annat ett av Sveriges få statskontrollerade casinon, en tusenårig gammal pilgrimsled med mera. Men det man kanske slås mest av är dess fantastiska plats vid vattnet och härliga vyer.

Kända personer med koppling till staden innefattar bland annat tv-profilerna Gina Darawi och Fredrik Wikingsson och artisten Yohio.

Anordnar du aktiviteter eller event i Sundsvall?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt föret. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto