Stad i ljus – om lysande stjärnor

En vandring med ljuset riktat på berömda personer, entreprenörer, skådespelare, musiker, hjältar, uppfinnare, produkter eller händelser som har uppmärksammats både i Sverige och utomlands. Stockholmsguiden Eva Palmqvist tar er på en vandring i minnenas spår där en del är från 2000-talet och andra från 1800-och 1900-talen. Den industriella revolutionen hade sitt genombrott i slutet av 1800-talet och spår av dessa framgångar kan man finna i vårt offentliga rum. Varje årtionde eller sekel har sin egen lysande stjärna som vill stanna i våra gemensamma minnen för evigt.

Nu när mörkret har kommit får stadens julbelysning bidra med lite extra stämning därav tiden för vandringen, med start kl. 15:00 vid Berzelii park intill statyn av vetenskapsmannen Berzelius. Vandringen slutar vid Stortorget i Gamla stan.

Guiden använder sig alltid av röstförstärkare så att alla kan höra bra och vi kan hålla det rekommenderade avståndet. Föranmälan görs till: anmalan.walkandtalk@gmail.com men betalning sker först på plats med swish eller kontanter. Detta för att ha koll på antalet deltagare i dessa tider. För övrig information: www.walkandtalk.se

Med anledning av de nya restriktionerna får det inte vara fler än 7 deltagare + 1 guide i en grupp.

Men det går även bra att boka en privat visning då har du chans att bestämma dag och tid på själv för ditt sällskap dock finns en minimum kostnad.

Taggar:Gamla StanHistoriaJulÖstermalmStadsvandringarVandring

Information

Adress: Berzelii park

Pris: 200 kr

Datum:
5 december 2020 - 15:0013 december 2020 - 15:0020 december 2020 - 15:00

Vad vill du göra?

Datum