Spännande whiskyprovning i Gävle

En spännande whiskyprovning i Gävle! Vill du lära dig mer om hur man bäst kombinerar whisky med olika smaker? Då är du varmt välkommen på en whiskyprovning på Elite Grand Hotel i centrala Gävle, mittemot Gävleån. Du kommer att få höra mycket nytt och spännande om denna smakrika dryck, men även provsmaka utvalda whiskysorter.

Missa inte en spännande whiskyprovning i Gävle för en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet!

 

Pris: 499 kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Plats: Elite Grand Hotel, Gävle

 

Mer om whiskyprovning i Gävle

Välkommen på en härlig whiskyprovning! Med en lättsam och avslappnad stämning i kombination med en härlig atmosfär blir du erbjuden en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet. Du får följa med på en spännande upptäcktsresa i whiskyns värld.

“Uisgebeatha” som whisky kallas på gaeliska, eller “livets vatten” är en dryck med en mångårig historia som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. Idag både åtnjuts och tillverkas den i de flesta länder över hela världen, och varje område kan skryta med sin egen smak och sin egen tillverkningsmetod. Då man endast behöver 3 ingredienser för att framställa drycken så kan det till synes framstå som en väldigt enkel dryck, men dess oändliga mängd variationer och popularitet visar att den är allt annat än simpel.

Whisky är en av världens äldst lagrade spritsorter och som man idag tillverkar över hela världen. Man tillverkar drycken på en mängd olika sätt, vilket naturligtvis påverkar dess munkänsla och smak. Den ena sortens whisky kan upplevas rivig, den andre fruktig. Vilket är en av anledningarna till varför whiskyn är perfekt lämpad för provsmakning! Vad skiljer olika whiskysorter åt? Utvalda av kvällens whiskyexpert provar vi fyra till åtta olika varianter av whisky. Detta kombinerar vi tillsammans med tilltugg för att upptäcka skillnaderna och vad som passar att äta till whisky samt hur de påverkar varandras smak och karaktär. Sommelieren berättar även om den sagofyllda historien om whisky, framställningsmetoderna och äventyren som skildrar dess historia.

 

Vad du kan förvänta dig

En rolig och spännande provning!

Professionell och personlig whiskymästare

Fem utvalda whiskysorter med passande tilltugg

 

Elite Grand Hotel Gävle

Granne med Gävle centralstation ligger detta fina och pampiga 4-stjärniga hotellet från 1901 med vackra lokaler och en mysig restaurang. Här blir du erbjuden en unik miljö där storslagen byggkonst möter moderna trender. Hotellet arrangerar spännande smakupplevelser, det hittar en relaxavdelning och en vacker restaurang och bar. Här har du en fantastisk utsikt mot Strandgatan och Gävleån. På 5 minuter tar du dig hit från Gävle Centralstation gåendes.

Boka här
Taggar:DryckesprovningFöretagsaktiviteterGävleGävleborgHöjdpunktSvensexaWhiskyprovning

Information

Adress: Se bokning

Pris: 499 kr

Vad vill du göra?

Datum