Sov i en igloo på fjället Åreskutan

Sov i en igloo på fjället Åreskutan i Åre, Jämtland. I denna upplevelse får ni uppleva spabad under stjärnorna, snö, överattning i en egen igloo, få chansen att se norrsken, ät god mat och frukost. Ett unikt boende i en sagolikt vacker natur.

Höjdpunkter:

Övernattning i egen igloo för två

En riktigt naturnära upplevelse

5-rättersmiddag och frukost

Spabad under stjärnorna

Om igloon vid Åreskutan

Med en hänförande utsikt över dalen och 900 meter över havet, uppe på Åreskutan, finns landets coolaste logi. Det här är kanske det designhotell som är flitigast med att uppdatera sin design – varje år byggs hela verksamheten med boende och inredning upp på nytt. Det enda som är sig likt är att rummen till 100% består av snö. Väggar, tak, sängar, ja även dekorationerna på väggarna är uthuggna i snön. Det här är helt enkelt ett unikt boende med en given plats på varje bucketlist.

Händer under igloo-upplevelsen

Upplevelsen börjar med att man tar liften upp över trädgränsen. Precis vid kalfjället, bland fjällbjörkar och snöripor, ligger igloobyn. Helt inbäddad i meterdjup snö finns där gäternas alldeles egna igloo, garanterat ett av Åres mysigaste krypin. Även om boendet är spektakulärt och ett minne i sig är nog naturen den största upplevelsen under natten på fjället. Som om inte de mäktiga bergen och de milsvida vyerna vore nog är även chanserna till att kunna se Norrsken väldigt goda. I upplevelsen ingår även ett spabad, att sakta sjunka ned i det varma vattnet och blicka upp över den stjärnklara himlen är en upplevelse utöver det vanliga.

Under kvällen serveras en 5-rättersmiddag i restaurangigloon och morgonen efter kan man se fram emot både varm dricka och frukost. Allt med utgångspunkt i de jämtländska köket med alla dess delikatesser. Här väntar kort och gott ett unikt boende och en upplevelse för alla sinnen!

Mer information

Viktigt
Sovsäck och liggunderlag ingår. Temperaturen i igloon ligger på noll till några minusgrader och påverkas inte av temperaturen utanför. En värd finns på anläggningen hela natten.

Utrustning
Eftersom man spenderar mycket av tiden utomhus gäller kläder efter väder. Vi rekommenderar bra underställ i ull, varma skor samt handskar och mössa. Glöm inte badkläder till spabadet.

Tillgänglighet
Anläggningen har öppet tidig januari till början av april med reservation för ändringar på grund av vädret.

Tidsåtgång
En övernattning.

Deltagare
Upplevelsen är för två personer.

Boka här

Information

Adress: Åreskutan

Boka: Boka nu

Pris: 5090 kr

Vad vill du göra?

Datum