Vad händer i Södertälje

Tips på evenemang och andra saker att göra i Södertälje.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Södertälje?

Det finns flera saker att göra i Södertälje. Här är några förslag:

Tom Tits Experiment: Tom Tits Experiment är ett interaktivt vetenskapsmuseum som är beläget i Södertälje. Här kan du utforska och lära dig om naturvetenskap och teknik på ett roligt och interaktivt sätt. Museet är populärt bland både barn och vuxna.

Sydpoolen: Sydpoolen är ett äventyrsbad med flera olika bassänger, rutschkanor och en simhall. Här kan du simma, bada och ha kul med familj och vänner.

Torekällbergets friluftsmuseum: Torekällbergets friluftsmuseum är en rekonstruerad bondgård från 1700-talet som visar hur livet på landet kunde se ut på den tiden. Museet har också flera andra byggnader som visar hur samhället och industrierna utvecklades i Södertälje under 1800-talet.

Igelstavikens naturreservat: Igelstavikens naturreservat är ett skyddat område som ligger i utkanten av Södertälje. Här kan du utforska den vackra naturen genom att promenera längs de många vandringslederna eller paddla kanot.

Södertälje konsthall: Södertälje konsthall visar utställningar av modern konst från Sverige och utomlands. Här kan du uppleva och utforska spännande konstverk från olika epoker och kulturer.

Södertälje hamn: Södertälje hamn är en av Sveriges största inre hamnar och är en viktig knutpunkt för gods- och persontransporter. Här kan du titta på fartygen och få en inblick i sjöfartens betydelse för Södertälje och Sverige.

Dessa är bara några exempel på saker att göra i Södertälje. Staden har också flera parker, restauranger och butiker att besöka.

Mer om Södertälje

Södertälje är en tätort i Stockholms län. Beläget där Mälaren och Östersjön möts via slussen i Södertälje kanal. Södertälje är även en av de största järnvägsknutarna i Sverige.
Här finns all från kultur, handelsplatser, natur och aktiviteter att uppleva.
Vetenskapsmuseet Tom Tits Experiment har sitt fäste i Södertälje. Hit åker ofta skolor och gör häftiga experiment men även privatpersoner och det finns något för alla.

Några kända personer med Södertäljeanknytning är Björn Borg (tennisspelare), Peter Haber (skådespelare), Jan Guillou (förattare) och Hasse Aro (tv-personlighet).

Anordnar du event i Södertälje?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad publicera alla event och aktiviteter ni anordnar.
Skapa konto HÄR