Smakrik whiskyprovning i Västerås – Steam Hotel

En smakrik whiskyprovning i Västerås på Steam Hotel. Vår kunniga whiskymästare bjuder på några utvalda whiskysorter och många intressanta fakta om bland annat whiskyns historia. Ta med vän eller kom ensam!

En lättsam och avslappnad stämning i kombination med en härlig atmosfär som bjuder på en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet.

Varmt välkommen till en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet!

Pris: 499 kr/person

Tid: 1,5 – 2 timmar

Plats: Steam Hotel, Västerås

Whiskyns historia

Trots en relativt enkel tillverkningsprocess så är whiskyn en av våra mer populära drycker idag, och den kan även skryta med en historia som sträcker sig ett halvt årtusende tillbaka i tiden. Man räknar med att destilleringsmetoden kom till Irland och Skottland någon gång mellan 1000-talet och 1200-talet med kristna munkar, även om kunskapen funnits långt tidigare i bland annat Mesopotamien.

Skottar och irländare anammade snabbt destillationstekniken, och konsten att tillverka hembränd sprit gick under århundraden i arv från far till son. Idag har nästan varje land sin egen distinkta tillverkningsprocess och smak, och om du precis börjar din smakresa så kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Mer om whiskyprovning i Västerås

Whisky är en av världens äldst lagrade spritsorter och tillverkas idag över hela världen. Drycken tillverkas på en mängd olika sätt, vilket naturligtvis påverkar dess munkänsla och smak. En anledning till varför just whisky lämpar sig så bra till provning är på grund av dryckens stora smakbredd. Den ena sortens whisky kan upplevas rivig, den andre fruktig. Under provningen får du prova på olika sorters whisky i kombination med tilltugg. Somelieren kommer att guida och berätta vad som skiljer olika whiskysorter åt. Du får även höra om whiskyns sagofyllda historia och de äventyr som ligger bakom den dryck vi provar.

På den här whiskyprovningen får du under cirka 1,5 – 2 timmar en djupdykning i allt som har med whisky att göra, både ifråga om smak och historia. Självklart får du även provsmaka mellan 4-8 olika sorters whisky, beroende på kvällens tema.

Allt detta under guidning av en av våra personliga whiskyexperter som leder dig genom whiskyns värld med kunskap och humor. Denna värld är för stor att utforska under endast en kväll, men du lämnar våra lokaler med gott om tips och råd för att fortsätta denna resa även på egen hand. Du kan sedan samla ihop dina kompisar och använda dina nyfunna kunskaper för att imponera på dem som aldrig förr!

Vad du kan förvänta dig

En rolig och spännande provning!

En professionell och personlig whiskymästare

Olika utvalda whiskysorter med passande tilltugg

Boka här
Taggar:DryckesprovningHöjdpunktSteam HotelVästeråsVästmanlandWhiskyprovning

Information

Adress: Domkyrkoesplanaden 2

Pris: 499 kr

Vad vill du göra?

Datum