Skogsfilosofi. Tanke och känsla i Djurgårdens vårskog.

Var med om en naturupplevelse som tar in skogen fullt ut med kropp och sinne, känsla och tanke! Vi upplever tidens rörelser genom ett skiftande landskap och utforskar människans relation till naturen och tiden.

Vi vandrar genom de historiska miljöerna, guidas att uppleva skogen med våra sinnen, och landar i en vacker glänta där vi tillsammans skapar filosofiskt samtal över en ekologisk fika.

Under historieguidningen med Jenny Rosen, idéhistoriker och friskvårdsguide, upptäcker vi spåren av hur människor levt och delat platsen med andra varelser i årtusenden. I slutet av vandringen bjuds vi in att uppleva naturen genom alla våra sinnen med guidade övningar för lugn och fokus.

Vandringen leder sedan fram till en vacker glänta, där ekologiskt fika står dukat på riktigt porslin. Där reflekterar över våra intryck under ett samtal, som leds av Sofia Franzén, filosofisk praktiker från Rum för Mening. Samtalet utgår från våra levda erfarenheter och vårt eget tänkande. Vi behöver inte veta något om varandra eller om filosofi, utan möts som människor i ett öppet samtal, där vi prövar och utforskar en fråga, som vi väljer tillsammans kring temat tid. Den omgärdande skogen får inspirera samtalet.

Det här blir en stund för kropp och själ, med promenad i förändringens spår, närvarofyllda övningar och samtal om tid, där du får energi från de syrerika omgivningarna och ekologiskt fika.

Boka här
Taggar:Djurgården

Information

Pris: 350 kr

Datum:
24 april 2021 - 13:30

Vad vill du göra?

Datum