Skärgårdssegling Kastellholmen – Stavsnäs med Briggen Tre Kronor

Följ med på en segling med ett klassiskt segelfartyg genom Stockholms skärgård när våren vänder till sommar! Briggen Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen och sjösattes 2005. De som byggde henne var professionella skeppstimmermän så i allt väsentligt är hon en autentisk representant för de handelsbriggar som trafikerade våra farvatten för 150 år sedan. Hon seglas också på precis samma sätt, med hjälp av vinden och den egna handkraften.

Segling-Briggen-Tre-Kronor.jpg

Njut av skärgården

Ombord får du njuta av att tyst glida genom skärgården och att i lugn och ro bekanta dig med fartyget. Vi seglar så långt det är möjligt men stöttar med motorn där det behövs. Under seglingen bjuder vi på lunch mitt på dagen och fika på förmiddag och eftermiddag. Maten ingår i priset.

Var med och segla

Besättningen består av befarna sjömän med lång erfarenhet från att segla Tre Kronor af Stockholm och liknande fartyg och visar och berättar gärna hur riggen och seglen fungerar. Eftersom rutten går genom skärgården blir det segling i de flesta vindförhållanden så du kan räkna med att få vara med om de flesta manövrer som man utför på ett fartyg av det här slaget.

Vill du själv vara med och känna hur det är att hantera seglen eller kanske ”dreja en spak” så finns det även tillfälle till det. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper. Besättningen visar och berättar så att alla kan delta.

Hemfärd

När vi anländer till Stavsnäs finns busshållplatsen ca 100 meter från förtöjningsplatsen och det går bussar in till Slussen varje halvtimme.

Priser & praktisk info

Klä dig varmt. Det är alltid lite kallare på sjön än man tänkt sig. Vindtäta kläder och gärna flera lager av tunna kläder under gör att du håller värmen bättre. Tag med en extra tröja också. Det finns gott om plats ombord för en ryggsäck. En sjal eller tunn halsduk bevarar värmen innanför kläderna och en tunn mössa värmer om solen går i moln.

Pris
Vuxna: 1 500 kr
Barn: 1 000 kr

Startplats: Örlogsvägen 11 på Kastellholmen

Ankomstplats: Stavsnäs Vinterhamn

Avgångstid: 10.00

Ankomsttid: 18.00

Boka här

Information

Adress: Kastellholmen

Pris: 1500 kr

Datum:
28 maj 2021 - 10:00

Vad vill du göra?

Datum