Skärgårdskryssning i Göteborgs skärgård

Upplev en fantastisk skärgårdskryssning i Göteborgs skärgård! Börja din båttur genom att kryssa genom den blomstrande Göteborgs hamn, som är den största hamnen i Skandinavien och lär dig mer om dess dagliga arbete från den insiktsfulla levande kommentaren. Det klassiska och prestigefyllda fartyget M/S S:t Erik kommer dig runt bland öarna och du kommer uppleva den historiska båten som en upplevelse i sig.

När båtkryssningen fortsätter får du chansen att beundra Älvsborgs fästning, ett av Sveriges bäst bevarade fort och höra från guiden om en historia som sträcker sig tillbaka många århundraden.

Sedan seglar vi runt södra öarna i den vackra Göteborgs skärgården och njuter av det natursköna landskapet av klippor, öar och hav som är så produktiva för Sveriges västra kust.

Skärgårdskryssning Göteborgs skärgård

Praktisk info

Pris: 330 kr (småbarn följer med utan kostnad)

I priset ingår båtturen samt en guide som berättar om naturen och historien du upptäcker under turen. Guiden pratar svenska och engelska. Några av höjdpunkterna du kommer se är ikoniska och historiska Älvsborgs fästning och Skandinaviens största hamn. Du kommer även att skåda massor av olika öar och fantastiska vyer. Glöm inte kameran hemma, du kommer under resan kunna ta fantastiska bilder som du kommer att vilja titta på under många år framöver. Turen pågår i 2,5 timmar.

Om Göteborgs skärgård

Skärgården avskiljs med den södra och norra skärgården. Göteborgs kommun ingår i södra skärgården medan norra delen är förknippad med landskapet Bohuslän. Norra skärgården kan också kallas Öckerö-öarna. Några av de största och mest omtalade öarna i skärgården innefattar Vinga, Brännö, Hönö och Öckerö.

För att ta sig till Göteborgs skärgårds södra öar tar du båt från Saltholmen eller från Stenpiren i city. Dessa öar är dessutom bilfria. Till de norra öarna tar du vägfärjan från Lilla Varholmen på Hisingen. Båda delarna av skärgården är vackra och väl värda ett besök. Besök Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa till öarna.

Göteborgs skärgård

 

Boka här
Taggar:AugustiBåtturerFamiljeaktiviteterFotovänligtGöteborgGöteborgs skärgårdHöjdpunktJuliKryssningarSemestertipsSevärdheterSightseeingSkärgårdSommarVästkustenVästra Götaland

Information

Adress: Lilla Bommen

Pris: 330 kr

Vad vill du göra?

Datum