Ryslig Halloween på Kolmården 2022

Plocka fram din rysligaste halloweenkostym och var med på årets häftigaste firande på Kolmården! Mellan den 8 oktober och 6 november förvandlas parken till en rysmysig plats med massor att göra och uppleva för hela familjen. I år är parken ruskigare än någonsin med nya miljöer, läskiga väsen och fler skräckupplevelser.

Halloween Kolmården familj

Vad händer under Halloween på Kolmården?

Mellan den 8 oktober och 6 november förvandlas Kolmården till en rysmysig plats för hela familjen med massor av läskiga upplevelser, otäcka gastar och fartfyllda åkturer. I år är parken ruskigare än någonsin med massor av nyheter så som Skattgömman, mystiska UV-tunneln och populära Pumpania som blir ännu större. För de allra modigaste finns två nya skräckupplevelser Hospitalet och Ritualen. Självklart finns också lagom rysmysiga och helt spökfria områden för de yngsta besökarna.

Under fem kvällar efter att parken stängt sitt ordinarie Halloweenfirande, öppnar vi portarna på nytt och bjuder in till en mörkare upplevelse – Horror Nights – där skräcknivån är maxad i både skräckhus och tematiserade områden. Här väntar gastkramande upplevelser som garanterat får blodet att frysa till is. Ingenstans är man fredad från onda väsen och därför är den rekommenderade åldersgränsen 13 år under Horror Nights.

Nytt för i år är även så kallade JetPass där våra gäster bokar inpassage till våra skräckhus en viss tid och får tillgång till en expresskö.

Fakta och pris Halloween på Kolmården

Halloween på Kolmården är öppet den 8-9/10, 15-16/10, 22-23/10, 29-30/10 och 31/10-6/11.

Biljetterna kostar från 269kr för barn (3-12 år) och från 349kr för vuxna (13+). Årskortsinnehavare har fri entré till Halloween på Kolmården, men besöken måste förbokas.

I varje Halloweenbiljett ingår ett JetPass – möjlighet att tidsboka ett av våra fyra skräckhus, där man istället får tillgång till en expresskö.

Halloweenaktivteter

Pumpmania Kolmården

Pumpania (nyhet) Magiska Sagolandet Pumpania är tillbaka och i år är det större än någonsin. Här, bland tusentals pumpor, bor prinsessan Mirjam och drottning Ylva. Utforska den spännande labyrinten och se den helt nya Pumpania-föreställningen ”Den förtrollade pumpaängen”.

Skattgömman (nyhet) – Djupt inne i skogen förvarar drottning Ylva sina dyrbara skatter. Smyger du dig in bland träden kan du riktigt se hur det glimmar och glittrar av guld och ädelstenar. Men se upp! Kråkhärskarinnan är ute efter guldet och hon har skickat ut sina lakejer kråkorna. Kan du springa in i Pumpaniaskogen, räkna antalet kråkor och varna prinsessan Mirjam och drottning Ylva för Kråkhärskarinnans onda kraft?

Mystiska UV-tunneln (nyhet) – Vandra i totalt mörker och se upp för de UV-lysande skeletten, fladdermössen och de andra självlysande varelserna som gömmer sig där, djupt inne i berget. Passar de allra yngsta.

Dizzyland – Här är allt tokigt, färgglatt och heeelt galet! Monsieur Dizzy har startat detta färgsprakande land för att locka till sig gäster tillsammans med sina smått galna men underhållande undersåtar. De välkomnar alla till det förlovade landet med underhållning utöver det vanliga. Passar de allra yngsta

Skräckupplevelser

Kolmården Halloween

Ritualen (nyhet) Djupt inne i skogen ligger ett ödsligt samhälle där byborna lever helt utan moderna bekvämligheter. De är omgivna av en mörk kraft som ständigt kräver offer – mänskliga offer. Med list lockar byborna in jägare, vandrare och campare på en stig. De säger att den leder till en magisk vattenkälla, men i själva verket leder den till något helt annat – något fruktansvärt. Bakom träden hörs röster, du känner en sur andedräkt mot din hals och det enda du vill göra är att springa, men benen lyder inte. Du är tvingad att fortsätta längs den ödsliga stigen som leder dig djupare in i ondskans kärna. Kommer du någonsin att hitta tillbaka?

Hospitalet – succén från 2019 är tillbaka! (nyhet) – En regnig oktoberkväll kom överläkaren Axel Ädeldahl till det stora nyinrättade Hospitalet. Han var en briljant läkare och vetenskapsman, känd i hela landet för sina banbrytande experiment och behandlingsmetoder. Men en dag gick någonting fel, fruktansvärt fel. Den medicin som skulle befria hela världen från plågor fungerade inte, och när överläkaren provade den på sig själv förändrades hans personlighet. Den förr så snälle läkaren blev nu ond, besatt av att plåga sina patienter. Genom åren har många skrivits in på Hospitalet, men ingen har någonsin kommit därifrån. Vågar du skriva in dig på Hospitalet?

Barnhemmet – Högt upp på en klippa med utsikt över det stormande havet låg för hundra år sedan ett barnhem. Inget barn som kom dit kom någonsin därifrån, i stället plågades de av en elak föreståndarinna. Barnhemmet är för länge sedan övergivet, men barnens själar finns kvar. Nu vill de ha hämnd…

Zonen – Djupt inne i den mörka skogen finns en avstängd zon som absolut inte för beträdas. För många år sedan höll ett forskningsteam till här men under ett experiment gick något fel. Sedan dess vaktas zonen av myndigheterna. Ingen vet vad som hänt med forskarna, vad man däremot vet är att det är absolut livsfarligt att gå in i zonen. Går du in där, då kommer du aldrig mer tillbaka.

Boka här
Taggar:FamiljeaktiviteterHalloweenHöstKolmårdenNöjesparkNorrköpingOktoberÖstergötlandSkräck

Information

Adress: Kolmården

Pris: 349 kr

Vad vill du göra?

Datum