Runt rika Riddarholmen – en stadsvandring

Runt rika Riddarholmen – en stadsvandring är en vandring bland kungliga begravningsplatser, adelspalats, ett gammalt och nytt riksdagshus och andra historiska och vackra byggnader som andas makt och svunna tider.

Runt rika Riddarholmen

Mer om vandringen

Birger Jarl är oskyldig namnet till Birger Jarls Torn. Gustav Vasa byggde tornet 1727 av tegel från rivna Klara kloster som en del i befästningen; fram till tornet, senare inlemmat i Wrangelska palatset.
På Gråmunkeholmen, som namnet var då, betade fåren runt kyrkan och några få hus. Vi vandrar i gränder och över höjder och ner på Evert Taubes terrass. Stadsvandringen avslutas när vi går genom gymnasiegränd och ser dess hus. Välkommen till Runt rika Riddarholmen – en stadsvandring!

Detta ingår

Auktoriserad guide 1h 30 min

Pris: 250 kr

Gruppbokning

Är ni ett större gäng som vill gå denna tur på en specifik dag? Fyll i formuläret nedan med vilken dag och tid.

Priser
Upp till 20 personer: 2600 kr ex moms
Upp till 40 personer: 5200 kr ex moms

Ingår: Auktoriserad guide 1 h 30 min.

* detta är en preliminärbokning. Leverantören kommer kort efter du skickat in formuläret bekräfta din bokning.


Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Riddarholmen

Riddarholmen är en stadsdel i centrala Stockholm, tillhörande Södermalm och är dessutom till ytan den minsta stadsdelen i Stockholms kommun. Det äldsta namnet för stadsdelen är Kidskär, vilket det förmodligen fick från att getter och deras kid betade här på den tiden.

Riddarholmen blir grundad så tidigt som på 1200-talet och syns endast som en kal klippa som syntes ur Mälaren. Under 1600-talet börjar adelsmän bygga sina palats här och idag består Riddarholmen till mestadels av domstolar samtidigt som det är som ett levande museum.

I hamnen var den västra kajen en plats för Mälartrafiken och från båtar i sundet mellan holmen och Gamla stan sålde bönderna både fisk och jordbruksprodukter.

Boka här
Taggar:Gamla StanHistoriaHöjdpunktHöstOktoberRiddarholmenStadsvandringarStefan MaurbakkenStockholm

Information

Adress: Birger Jarls Torg

Pris: 250 kr

Vad vill du göra?

Datum