Vad händer i Riksgränsen

Tips på evenemang, aktiviteter och andra roliga saker att göra i Riksgränsen.

Nya event i Riksgränsen

Det finns tyvärr inga evenemang.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Riksgränsen

Riksgränsen är en by och en vintersportort i den nordvästra delen av Kiruna komun och gränsar med Norge. Här finner du mäktiga fjäll och och stora fina sjöar. På vintern kommer det stora mängder snö vilket ger stora förutsättningar för skidåkning i världsklass och en gör det till en legendarisk skidort. Du skäms bort med natursnö, varierande skidåkning beroende på vad du är ute efter och en fantastisk frihetskänsla med häpnadsväckande vyer.

Se & göra i Riksgränsen

Riksgränsen har ett stort utbud  och välkomnar alla skidsugna. Riksgränsen har två anläggningar och 30 stycken pistade nedfarter, hela 53 kilometer långt skidspår och otroligt många offpistbanor och bergstoppar om man känner för något adrenalinhöjande. Liftkortet ger dig tillgång till både Riksgränsen och Björkliden och här finns något för alla smaker.

Känslan du får här är familjärt, skidåkning i världsklass och en naturupplevelse som du bara kunnat drömma om. När det börjar kurra i magen så har du hela tio olika restauranger att välja mellan. När det är dags att vila sig efter en lång och härlig dag ute i skidbacken så finns det även olika boenden som varierar i budget i ditt förfogande.

Sänk pulsen och ladda batterierna i spaanläggningen Relaxen Spa & Sauna som har en fantastisk utsikt över fjällvärlden. Fokus och mottot här är lugn och ro och det kommer du att få kan vi lova. Sjunk ner i deras badtunna, värm dig i bastun eller ta en avkopplande simtur i någon utav inomhuspoolerna. Spa-baren finns till dit förfogande om du känner för ett svalkande drink.

Göra i Kiruna

I Kiruna kommun finns det massor med andra saker att se och göra.

Tar du dig till Abisko, som ligger i Kirunas kommun erbjuds turistattraktioner som boende, aktiviteter, mat och dryck. Turister dras främst dit för att se norrsken, vandring och skidåkning beroende på säsong. Det finns även sevärdheter som natur landskap där kungsleden är en populär attraktion. Abisko är känd för deras nationalpark och kungsled.

Abisko anses vara en av de bästa platserna på jorden att se norrsken ifrån. Detta beror på att området ligger i regnskugga från Atlantens fuktiga luft och därför ofta har klart väder. Utbudet av guidade aktiviteter är många för att uppleva det fantastiska norrskenet.

200 kilometer ovan polcirkeln ligger den berömda Icehotel, Jukkasjärvi. Ishotellet är öppet året runt. Säsongshotellet är öppet från mitten av december till mitten av april och den permanenta delen Icehotel 365  är öppen året runt. Har kan du dessutom besöka isbaren och konstgalleriet.

I Kiruna finns det många höga fjäll. Upplev bland annat Abiskos frodiga nationalpark eller Kebnekaises fjällmassiv. Känner du dig modig kan du dessutom bestiga Sveriges högsta bergstopp antingen själv eller med guide, det väljer du själv.

Det finns många turer att välja mellan och vill du ha en guide så finns det många duktiga och erfarna till ditt förfogande.