Upplev norrsken i Åre – ett minne för livet

Upplevelsen börjar i Bergsstugan vid Fröå gruva, där man går igenom grundläggande teori om naturfenomenet Aurora Borealis, och information om hur man fångar norrsken på bild. Sedan fortsätter vandringen ut i natten med snöskor på fötterna. Norrsken lämnar ingen oberörd och är en upplevelse för livet. En god kvällsfika serveras under turens gång.

Pris: 2990 kr / två personer

Händer under upplevelsen

Ni kommer spana efter norrsken i fjällen kring Åre tillsammans med en erfaren guide. Under turen vandrar ni i ett magiskt vinterlandskap med snötyngda granar och enda ljuskällan är pannlampor. Ni kan även göra upp en eld, dricka kaffe och njuta av en fantastisk vinterkväll på renfällar.

Innan ni ger er ut i fjällen kommer ni gå igenom teorin och hur man man fångar naturfenomenet på bästa sätt med kamera.

Praktisk info

Upplevelsen passar alla åldrar och utförs tillsammans med andra i grupp i ca 3 timmar. Du kan boka in dig mellan december och april. I priset ingår även transport från Åre till platsen för norrskenet.

Mer om norrsken – aurora borealis / australis

Polarsken eller norrsken som vi säger på norra halvklotet är ett ljusfenomen som uppstår när laddade partiklar (främst elektroner) accelererats till höga energier i jordens magnetosfär och kraschar i atmosfären. Detta uppstår bara i vissa områden i magnetosfären, vilket gör att polarskenet huvudsakligen uppträder i ringformade områden runt jordens två magnetiska poler.

På södra halvklotet kallas polarsken sydsken, på latin aurora australis. Lite slarvigt brukar norrsken användas som en synonym för polarsken

Namnet kommer från Aurora som är morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. Det latinska namnet är alltså något missvisande eftersom polarskenet till skillnad från morgonrodnaden inte är reflekterat solljus.

Då kan man se norrsken

I vanliga fall kan man se norrsken i stort sett varje klar natt på höga latituder. Norrskenet förekommer under hela dagen men kan bara ses när mörkret har lagt sig. Skenet kan förekomma i många olika former men det är sällan en form är oförändrad längre än några minuter.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 990 kr

Vad vill du göra?

Datum