Vad händer i Norrtälje

Tips på evenemang och roliga saker att göra.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Norrtälje

Beläget ca 68 kilometer nordöst om Stockholm och 72 kilometer från Uppsala hittar vi Norrtälje, som är en tätort i Roslagen.

Norrtälje har en välbevarad fabriksmiljö från 1900-talet. På Pythagoras industrimuseeum kan man se ett av landets bäst bevarade industriuminnen med kompletta ritningar och maskiner.

I den idylliska småstaden även kallad Roslagens huvudstad och stolthet, kan man promenera på små mysiga gator, besöka trevliga restauranger, caféer och butiker. Utöver det erbjuder Norrtälje en perfekt blandning av natur, småstad, hav och skärgård.

Vad kan man göra i Norrtälje?

Norrtälje är en vacker stad med en mängd aktiviteter och sevärdheter för besökare och lokalbefolkning. Här är några förslag på vad du kan göra i Norrtälje:

Natur: Norrtälje ligger i en vacker naturmiljö, med skogar, sjöar och kustnära områden. Du kan ta en promenad i skogen, gå på en vandring längs kusten eller besöka någon av de många sjöarna för en dag vid vattnet.

Historia och kultur: Norrtälje har en rik historia, och du kan besöka platser som Pythagoras museum eller det gamla fängelset. Du kan också gå på en historisk rundtur i staden och se de gamla byggnaderna och kulturminnen.

Mat och shopping: Norrtälje har ett livligt centrum med många restauranger, caféer och affärer. Du kan prova lokala specialiteter eller shoppa till förmånliga priser.

Sport och friluftsliv: Norrtälje erbjuder många aktiviteter för sport- och friluftsentusiaster, inklusive vattensport, golf, cykling och vandring.

Det är bara några förslag på vad du kan göra i Norrtälje. Oavsett vad du är intresserad av, borde du hitta något som passar dig i denna vackra stad.

Anordnar du event eller aktiviteter i Norrtälje?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad dela allt ni arrangerar. Skapa konto HÄR