Naturaktiviteter i Sverige

Tips och inspiration på saker att göra i naturen.

Camping

Ta med vänner och familj på någon av Sveriges naturnära campingplatser.

Läs mer

Äventyr

Forsränning, bergsklättring och andra spännande aktiviteter.

Läs mer

Kajak i Stockholms skärgård

Paddla i Stockholms skärgård vackra natur. Både dagsutflykter och övernattning.

Läs mer

Natur & djur

Kombinera vacker natur med spännande djurskådning.

Bäversafari

I skymningen, medan solen sänker sig bakom trädtopparna paddlar vi ut på bäversafari. Genom ett mycket bäverrikt vildmarksområde färdas vi så ljudlöst som möjligt i kanoter.

Läs mer

Glasrikets älgpark

Under en guidad visning tillsammans med vår safariguide får du åka in i hägnet med vagn och kommer älgarna riktigt nära. Bli berörd och kanske får du chansen att klappa och mata.

Läs mer

Björn- & järvskådning

En fantastisk upplevelse där Norrigården har skapat bästa tänkbara förutsättningar för att Gästerna ska få möjlighet att beskåda frilevande djur av alla slag i sin naturliga miljö och då framför allt Björn.

Läs mer

Älgsafari

Vi vandrar i stiglös terräng genom ett av världens älgtätaste områden. Älgarna som är nattdjur vilar på dagen. När mörkret faller smyger älgarna fram ur de tätaste snåren.

Läs mer

Fladdermussafari

I Sverige har man påträffat 19 fladdermusarter och 17 av dem har setts eller hörts på Hovdala. Varför trivs så många olika fladdermusarter just på Hovdala?

Läs mer

Vildmarkssafari med lägereldsmiddag

Det här är din chans att möta vilda djur i Sverige! Se älg, rådjur, vildsvin, harar, grävlingar, rävar och olika fågelarter på denna vildmarkssafari medan du tillbringar dagen i den vackra naturen nära Stockholm.

Läs mer

Vandringsturer

Upptäck Sveriges vackra natur till fots.

Guidad bergsvandring

En kort vandring till ett lättillgängligt berg nära en sameby, där du direkt får börja din klättring till toppen. Mys vid en öppen eld och njut av sevärdheterna medan guiden berättar om allt du ser omkring dig från berget.

Läs mer

Vandring i Stockholms natur

Ta en unik vandringstur i Sverige, runt Stockholm. Du kommer att följa med en guide som visar dig fantastiska ställen att inte missa medan du är i naturen.

Läs mer

Midnattssolvandring

Vandra för att se midnattssolen. Njut av en lägereld och en natt i naturen.

Läs mer

Äventyr- & naturaktiviteter

Adrenalinfyllda naturaktiviteter.

 

Forsränning i Åre

Upplev Indalsälvens otämjda Tångböleströmmar mellan Ånnsjön och Gevsjön i västra Jämtland. Ett populärt forsränningsäventyr där tre medelsvåra forsar ska klaras av längs ett landskap präglat av snöklädda fjäll, vidsträckta myrar och stolta granskogar.

Läs mer

Forskajak i Brattlandsströmmarna

Vi paddlar en dag i Brattlandsströmmarna, en lämplig forssträcka bara 8 km från Åre. Brattlandsströmmarna är uppdelad i tre forssträckor med lugnare partier emellan vilket gör den lämpad för nybörjare.

Läs mer

Klättring i Åre

Välaberget ligger 15 km öster om Åre. Det är ett fint sportklätterberg i skyddat sydläge med vyer över Väliste 1025 möh. Berget håller mer än 30 klätterleder ca 10–17 m långa. Vi klättrar 3–5 st. leder. Vi gör också firning nerför klippan.

Läs mer

Naturaktiviteter på vatten

Njut av en dag på vatten med härliga naturvyer.

Kvällskryssning Stockholm

Följ med på en kvällskryssning från Kastellholmen med Tre Kronor af Stockholm. Besättningen visar och berättar så att alla kan delta. Vi seglar på samma sätt som på 1800-talet med hjälp av vinden och vår egen handkraft.

Läs mer

RIB i Stockholms skärgård

Utforska arkitekturen och landskapet i Stockholms skärgård på en 1-timmes rundtur med RIB-båt. Färdas ut på Östersjön och se några av de mer än 30.000 öarna!

Läs mer

Skärgårdstur med sälsafari

Du får se och uppleva den vackra skärgården mellan Hönö och Vinga. Skepparen berättar on livet på öarna och spännande händelser som hänt där vi passerar.

Läs mer

3-dagars kajaktur

Vi ordnar allt för den ultimata kajak upplevelsen i Roslagens skärgård. Vi paddlar i ett lugnt temp och njuter av naturen. Under 3 dagar kommer vi att utforska öarna i den norra delen av Stockholms skärgård.

Läs mer