Vad händer i Lund

Tips på evenemang och andra saker att göra i Lund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Lund

Orten är en av Sveriges äldsta med anor ända tillbaka till 900-talet, varav många historiska byggnader lever kvar än idag. Framförallt domkyrkan och universitet är omtalat över hela världen. Totalt bor cirka 90 000 personer i staden som ligger i landskapet Skåne. Universitetet kom till redan år 1666 som en del av försvenskningen efter freden vid Roskilde då Skåne gick från att ha varit danskt till att ingå i Sveriges rike.

Orten har haft sin starkaste tillväxt under 1900-talet i samband med industrialiseringen och urbaniseringen.

Livet i staden präglas mycket av den starka studentnärvaron. Det anordnas regelbundet arrangemang för unga studenter som vill hitta på roliga aktiviteter mellan studierna. Cirka en tredjedel av befolkningen studerar vid universitetet.

Vad kan man göra i Lund?

Lund är en livfull och historisk stad med en mängd saker att göra och se. Här är några förslag på aktiviteter du kan ta del av:

Lunds Domkyrka: Lunds Domkyrka är en av Sveriges mest viktiga kyrkor och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka den svenska kyrkohistorien och arkitekturen.

Lunds Universitet: Lunds Universitet är ett av Sveriges ledande universitet och erbjuder en mängd kultur- och utbildningsarrangemang, inklusive musikaliska och teaterpjäser.

Historiska museet i Lund: Historiska museet i Lund är hem för en stor samling av svensk och internationell kultur och historia och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka världens kulturhistoria.

Lunds Botaniska Trädgård: Lunds Botaniska Trädgård är en av Sveriges största och mest välkända botaniska trädgårdar och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka växternas värld.

Kulturmejeriet: Kulturmejeriet är en viktig kulturinstitution i Lund och erbjuder ett brett utbud av musikaliska och teaterpjäser, samt en mängd konstutställningar och kulturarrangemang.

Så oavsett om du är intresserad av historia, kultur, utbildning eller bara vill ha lite roligt och avkoppling, så finns det något för alla att göra i Lund.

Lundakarnevalen

Studenterna vid Lunds Univeristet arrangerar var fjärde år Lundakarnevalen genom universitetets studentkårer. Karnevalen hålls främst i Lundagård i centrala staden där svenska artister och komiker framträder.

Anordnar du event i Lund?

Om du driver eller jobbar på ett företag som anordnar event, aktiviteter eller om du har en anläggning du vill marknadsföra (restaurang eller hotell) så är du välkommen att skapa ett konto. Via kontot kan du utan kostnad lägg till att spännande som händer hos er. Skapa konto HÄR