Lollapalooza Stockholm (1)
Foto: Pax Engström

Lollapalooza Stockholm 2023

Efter två succéår, där årets upplaga lockade hela 70 000 besökare till Gärdet i Stockholm, återvänder nu den internationella festivalen med nya datum för 2023. Torsdag 29 juni – Fredag 30 juni – Lördag 1 juli. Festivalområdet öppnar kl 13.00 och stänger efter sista konserten runt midnatt varje kväll.

Denna artikel kommer löpande uppdateras med aktuell info om årets Lollapalooza.

TIPS! Du kan följa vad som händer på årets Lollapalooza via vår Instagram. Vi kommer vara på plats och uppdatera om allt roligt som händer. Här hittar du Vad händer i Stockholm Instagram.

Artister Lollapalooza 2023

Travis Scott, Lizzo, Mumford & Sons, Lil Nas X, Zara Larsson, Kygo och många fler är klara för Lollapalooza Stockholm i sommar, totalt kommer cirka 70 artister uppträda.

Artister torsdag 29 juni

Travis Scott, Kygo, Fatboy Slim, The Rose, Miss Li, Mando Diao, Vintage Culture, YG, Sam Feldt, Sofi Tukker, Sabrina Carpenter, L’Impératrice, Sticky Fingers, Baby Queen, Bru-C, Chinchilla, Molly Hammar, Parham, Pretty Pink, Hot Milk, Kaycyy, Debbie, Caroline Roxy, Alberto Canas.

Här är härliga bilder från torsdagen
Lollapalooza Stockholm 2023 torsdag

Artister fredag 30 juni

Lizzo, Zara Larsson, Afrojack, Marcus Mumford, Dean Lewis, Thomas Stenström, Deportees, King Princess, Icona Pop, Don Diablo, Alok, Inhaler, Daniela Rathana, Destroy Lonely, Karpe: Omar, Sheriff, BBNO$, Maisie Peters, Iann Dior, Holly Humberstone, Olivia Lobato, Mika Zibanejad, Skaiwater, Austin Millz, Ashibah, Oskar Syk.

Härliga bilder från fredagen:
Lollapalooza Stockholm 2023 fredag

Artister lördag 1 juli

Mumford & Sons, Lil Nas X, Peggy Gou, The 1975, Onerepublic, Timmy Trumpet, Victor Leksell, Oliver Heldens, Vargas & Lagola, J.I.D, Japanese Breakfast, Becky Hill, Ken Carson, Beabadoobee, Maja Francis, Ofenbach, Toomanylefthands, Red Bull: Ord mot ord, Peg Parnevik, Cornelia Jakobs, Indigo de Souza, Estraden, Juicy M, Hannah Grae, Victor Fridh, Valerio Sinatra.

Här kan du se var och när artisterna spelar:
Lollapalooza Stockholm 2023 lördag

Biljetter till Lollapalooza

Lollapalooza Stockholm 2023

Foto: Pax Engström

Från måndag 5 december kl. 13.00 finns Blind Bird-biljetter tillgängliga via Ticketmaster. Det är 3-dagarsbiljetter som finns i en begränsad upplaga och säljs till ett lägre pris. Senast sålde dessa biljetter slut fort och vi förväntar oss ett högt tryck även för 2023 års biljetter.

Här kommer du hittar du all info om biljetter

Mat & dryck under festivalen

Lollapalooza mat

Under Lolla kommer Gärdet att förvandlas till en kulinarisk oas med mat från hela världen. Allt från mat med rötter i Eritrea och Etiopien till klassiska köttbullar med mos, gräddsås och lingon eller varför inte hjortkebab gjort på hjort, Asian Mix, Vietnamesiska Bun Bun, Steak Sandwich med Holy Smoke eller pasta från Småland som serveras på utvalda ställen mellan scenerna och de olika festivalområdena. Tillsammans med våra vänner på Texas Longhorn bygger vi deras största restaurang exklusivt för festivalens tre dagar på Gärdet. För första gången någonsin kommer också besökarna att kunna använda Lollapalooza Stockholms mobilapp för att smidigt filtrera mat och dryck och hitta alternativ som passar olika smakpreferenser, specialkost och önskemål.

Under festivalen kommer du hitta över 50 olika matställen och barer och det kommer bli en smakrik upplevelse för besökare från när och fjärran med mat och dryck från världens alla hörn. Det blir även världspremiär för Lollas egenproducerade bubbel, Stockholm Beer Fest är tillbaka, Myllymäkis AIRA gästar igen festivalens exklusiva Platinum-område och fler restauranger kommer att finnas på plats så att alla får tillgång till den bästa maten på bästa möjliga sätt. Gärdet blir helt enkelt den perfekta platsen för att njuta av mat, dryck, musik och sommarens skönaste stämning.

Happy Hour varje dag!

Mellan kl 13.00 och 15.00 så finns det massor av fina erbjudanden på mat och dryck under festivalen.

Fakta om mat och dryck-utbudet under Lollapalooza:

Totalt över 50 olika ställen för mat och dryck
Fler än 20 foodtrucks
Fler än 10 restauranger
Foodora- snabb och smakfull takeaway med 9 restauranger
15 barer
8 kaffevagnar
Glass i stora lass

Medverkande Lolla Eats-aktörer:
AIRA – med Tommy Myllymäki
Texas Longhorn
Western Streetfood Pasta
HK’s Lila Foodtruck
Eri Ethio Taste Foodtruk
Asian Mix 08
Havana Fusion Foodtruck
Avocado Truck
American Burger
Greek Gyros
Bohobar
Tapas Fabrik
Köttbullevagnen
Bun Bun
Urban deli
Brillo Pizza
Street Food Market x Carotte
Arla´s – Årets kock 40 år turné Foodtruck
4 Corners Pizza
Escasito
Babemba
Hjortkebab
Toastmannen & Mimmis Nachos
Mandelmannen Churros
Kennys Gelato
Foodora Market
Foodora – Bastard Burger
Foodora – Holy Green
Foodora – Bun Meat Bun
Foodora – Le Kebab
Foodora – Holy Macaroni
Foodora – Seoul Street
Foodora – Stellas Pizza
Foodora – Yoi
Foodora – Oh My
Winegarden
Norrlands Ljus
Coca-Cola
Oatly
Magnum
Pucko
Starbucks
Fazer Tutti Frutti

Lollapalooza för barn

Lollapalooza barn
Lollapalooza har alltid välkomnat musikälskare i alla åldrar och Kidzapalooza är ett område helt tillägnat barnen med deras familjer. Det blir en lagom blandning av aktiveter och plats för att ta det lugnt, som en oas för festivalens yngsta fans där man kan ha kul tillsammans, vila, äta och svalka sig. Man kan exempelvis designa och skapa egna konsert-t-shirts, gå en snabbkurs i låtskrivande och lära sig spela en låt på ukulele med Popkollo, se den populära showen Bland drakar och dragqueens, leka djurlekar medan man lär sig om naturen tillsammans med Natursnokarna i samarbete med Fältbiologerna och hoppa studsmattor med JumpYard.

Detta kan barnen se fram emot:

POPKOLLO

För första gången tar populära Popkollo ett större festivalgrepp och bjuder in alla musikfans på Kidzapalooza till workshops i musik. Vanligtvis riktar sig Popkollo till tjejer och transpersoner men under Lollapalooza är alla välkomna att lära sig skriva låtar och prova på att spela en låt på ukulele. Popkollo firar i år 20 år och grundades av Marit Bergman som just på en festival fann visionen att aktivt och organiserat jobba mot en jämställd musikbransch. Verksamheten har växt över hela landet och nu har alla möjlighet att prova på hur man tillsammans kan skapa ljuv musik och festivalstämning med inkludering och gemenskap i fokus.

BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS

Som favorit i repris gästar i år igen Bland drakar och dragqueens Kidzapalooza. Nordens största dragshow-teatersällskap framför prisbelönta sagostunder och föreställningar som trollbinder barn, unga och vuxna med färg, glitter, spektakulära kostymer och glamour. Att läsandet minskar drastiskt bland barn och unga, samtidigt som mobbing, utanförskap och psykisk ohälsa ökar, vill sällskapet ändra på, något Kidzapalooza och Lolla Stockholm stöttar och gärna hyllar för festivalbesökarnas bästa.

NATURSNOKARNA

Gemensamt för Lolla och Natursnokarna är viljan att hela familjen umgås och aktiverar sig tillsammans. På schemat finns under Kidzapalooza finns bland annat djurgympa, lekarna Biet vaknar, Följa kotte och den spännande hemliga påsen. Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet har som vision att alla barn ska känna sig hemma i naturen och på Gärdet får alla nu i tre dagar lära sig mer om natur och hållbarhet på ett lekfullt och roligt sätt. Aktiviteterna stöttar samtidigt de viktiga projekten som tex Operation: Rädda bina.

Kidzapalooza har en egen ingång där alla under 13 får gratis hörselkåpor och ett festivalband som ger inträde till festivalen tillsammans med minst en vuxen. Området kommer att vara öppet fram till kl. 21.00 från torsdag till lördag. Priset för alla barn under 13 är i sig anpassat för att locka alla familjer att tillsammans dela festivalupplevelsen – en möjlighet att skapa minnen ihop för livet.

Första europeiska festivalen med mensskydd

Lollapalooza Stockholm blir i år den första festivalen i Europa att erbjuda gratis mensskydd till alla musikälskare och festivalfans från hela världen. Inkludering, jämställdhet och att öka tillgängligheten är en del av framgångsfaktorerna för att göra en så stor och lyckad festival. Lolla pågår i år mellan 29 juni och 1 juli på Gärdet i centrala Stockholm med över 70 artister förra året besökte över 70.000 festivalen. Det är tredje året som Lolla hålls i Sverige och tillsammans med svenska innovatörerna RedLocker blir de pionjärer men en högre standard för hur alla borde agera när det kommer till mensskydd.

RedLockers nya kombo-automat med både bindor och tamponger kommer att finnas på toaletter över hela festivalområdet. Grundarna Liza och Clara har framgångsrikt kämpat för att öka tillgängligheten för alla tjejer runt hela Europa och tar varje vecka emot tips då de följer frågorna och leder debatten som många gånger visar en kaosartad smutsig situation.

Praktiska tips

Så här tar du dig enkelt till festivalen

Då det kommer vara mycket folk och Lollas område ligger nära centrum är en promenad ett smidigt alternativ. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan, därifrån följer du Valhallavägen rakt fram tills du ser området, det bör inte ta mer än fem minuter. Elsparkcykel och vanlig cykel är också smidigt bara du cyklar lugnt.

Så här stort är festivalområdet

Festivalområdet är närmare 200 000 kvm stort och det kommer att finnas fyra stora scener på plats. Det finns också ett eget område för familjer och barn. På Kidzapalooza kan man ta en paus mellan alla spelningar, designa en egen festival-T-shirt, lära sig skriva en låt och spela ukulele, lyssna till populära Bland Drakar och Dragqueens, göra djurgympa och träffa våra härliga maskotar.

Karta över festivalområdet

Festivalområdet Lollapalooza Stockholm 2023

Lollapaloozas historia

Lollapalooza är en årlig musikfestival som hålls i USA, och senare även i andra länder som Argentina, Brasilien, Chile, Tyskland, Frankrike, och Sverige. Festivalen började som en turné i USA 1991 och kom att bli en årlig festival i Chicago från 2005. Festivalen har en bred musikscen med olika genrer som rock, hip hop, pop, EDM, punk, metal, och alternativ musik. Lollapalooza har också kompletterat musiken med konst, kulinariska upplevelser, och olika aktiviteter. Festivalen har lockat många kända artister och band som har spelat där, inklusive Radiohead, Eminem, Red Hot Chili Peppers, Kendrick Lamar, The Weeknd, och många fler.

Vad vill du göra?

Datum