En stadsvandring på “Ljuvliga Djurgården”

Vad vet du egentligen om Djurgården, en grön oas mitt i centrala Stockholm? De flesta känner till Skansen och Vasamuseet, och många har varit på skolbesök på Nordiska Museet. Detta är dock bara att skrapa på ytan, för Djurgården har så mycket att erbjuda och en historia som slår det mesta och som vi gör vårt bästa att göra rättvisa på vår stadsvandring Ljuvliga Djurgården.

Under vår stadsvandring Ljuvliga Djurgården promenerar vi genom århundraden och livsöden. Vi lär känna människor som haft ön som hem, arbetsplats eller favorithäng, bland annat Carl-Michael Bellman, trubaduren som blev handlöst förälskad i området. Hans Ulla Winbladh finns också här, tillsammans med Axel von Fersen, drottning Kristina, Arthur Hazelius och en lång rad betydligt mindre kända personer som satt sin prägel på Djurgården idag och genom århundradena. Vår guide berättar mer om dåtidens kändisar, de som uppträdde, sjöng på och drev Djurgårdens många nöjesetablissemang och som tyvärr fallit i glömska med tidens gång.

Ljuvliga Djurgården

Händer under stadsvandringen

Genom denna stadsvandring lär vi känna denna charmiga del av Stockholm ur många olika perspektiv. Längs vattnet skjutsar svärande roddarmadamer fulla besökare till Allmänna gränd för en sommardag, eller kanske sommarnatt, i gröngräset. Lejon slåss i bur för att roa allmänheten medan brännvin, champagne och det förbjudna kaffet serveras på utskänkningsställen av varierande klass som går att finna i varje hörn. På vår stadsvandring Ljuvliga Djurgården hyllar vi denna vackra ö som har så mycket att erbjuda inom såväl naturupplevelser som underhållning och kulturhistoria.

Pris: 360 kr

Ljuvliga Djurgården

Boka här
Taggar:AugustiDjurgårdenFöretagsaktiviteterHistoriaJuliJuniMajOurway ToursSeptemberSommarStadsvandringarStockholmUtomhusaktiviteter

Information

Adress: Djurgårdsvägen 2

Pris: 360 kr

Datum:
7 maj 2022 - 14:002 juli 2022 - 14:0030 juli 2022 - 14:0027 augusti 2022 - 14:0024 september 2022 - 14:00
22 oktober 2022 - 14:00

Vad vill du göra?

Datum