Lärkstaden och lyxigt leverne – en stadsvandring

Lärkstaden och lyxigt leverne – en stadsvandring! Upplev två enhetliga stadsdelar som byggdes efter nya idéer. Området kröns av Engelbrektskyrkan, som knöt an till vår vikingatid och blev sin tids främsta turistattraktion.

Priser
Vuxen: 245 kr
Senior: 195 kr
Barn & ungdom: Gratis

Detta ingår: Auktoriserad guide i 1 h 30 min.

Välkommen på stadsvandringen Lärkstaden och lyxigt leverne!

Lärkstaden

Om Lärkstaden & stadsvandringen

Vandringen Lärkstaden och lyxigt leverne tar dig med till olika kvarter på Östermalm. Från Zita biografen går vi genom Humlegårdens gröna oas, ett stenkast från nattklubbstäta Stureplan mitt i den exklusiva stadsdelen Östermalm. Humlegården var från början en kunglig trädgård och som blev anlagd av Johan III. Namnet på parken beror delvis på det som odlades där så som frukt, kryddor och humle. Sedan 1869 har ”Humlan” varit en allmän park och ett populärt andningshål.

Efter att ha tittat på några av parkens statyer fortsätter vi in till Villastaden. Här är alla husen olika och visar en provkarta på villaarkitekturens många stilar under 1900-talets början. Vi hittar medeltida drag, romerska, renässans, barock och nygotik. Efter ett besök på vackra Danderydsgatan når vi den omdiskuterade Arkitekturskolan vars byggnad har fått många att vilja uttala sig.

På en höjd ovanför Karlavägen reser sig den ståtliga Engelbrektskyrkan som är ritad av Lars Israel Wahlman. Vi avslutar vandringen i den mycket trivsamma stadsdelen Lärkstaden. Stadsarkitekten bakom detta område var P O Hallman. Han var på många sätt en mästare när det gällde utnyttja topografin och skapa intima bostadsområden i en lite mindre skala.

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Boka här
Taggar:AktiviteterAprilBarnrabattDecemberHistoriaHöjdpunktHöstJanuariJuliJuniLärkstadenMajMarsOktoberSeniorrabattSeptemberSommarStadsvandringarStefan MaurbakkenStockholmUngdomsrabattUtomhusaktiviteterVandringVårVinter

Information

Adress: Biograf Zita

Pris: 245 kr

Vad vill du göra?

Datum