Lärkstaden och lyxigt leverne

Lärkstaden och lyxigt leverne – en stadsvandring!

Upplev två enhetliga stadsdelar som byggdes efter nya idéer. Området kröns av Engelbrektskyrkan, som knöt an till vår vikingatid och blev sin tids främsta turistattraktion.

Vandringen Lärkstaden och lyxigt leverne tar dig med till olika kvarter på Östermalm. Från Zita biografen går vi genom Humlegårdens gröna oas, ett stenkast från nattklubbstäta Stureplan mitt i den exklusiva stadsdelen Östermalm. Humlegården var från början en kunglig trädgård och anlades av Johan III. Namnet på parken beror delvis på det som odlades där så som odlade frukt, kryddor och humle. Sedan 1869 har ”Humlan” varit en allmän park och ett populärt andningshål.

Efter att ha tittat på några av parkens statyer fortsätter vi in till Villastaden. Här är alla husen olika och visar en provkarta på villaarkitekturens många stilar under 1900-talets början. Vi hittar medeltida drag, romerska, renässans, barock och nygotik. Efter ett besök på vackra Danderydsgatan når vi den omdiskuterade Arkitekturskolan vars byggnad har fått många att vilja uttala sig.

På en höjd ovanför Karlavägen reser sig den ståtliga Engelbrektskyrkan som ritades av Lars Israel Wahlman. Vandringen avslutas i den mycket trivsamma stadsdelen Lärkstaden. Stadsarkitekten bakom detta område var P O Hallman. Han var på många sätt en mästare när det gällde utnyttja topografin och skapa intima bostadsområden i en lite mindre skala.

Ingår: Auktoriserad guide i 1 h 30 min.

Välkommen på stadsvandringen Lärkstaden och lyxigt leverne!

Vad händer i Stockholm träffar Stefan Maurbakken

Mer bilder från Lärkstaden

Boka här
Taggar:AktiviteterHistoriaLärkstadenStadsvandringarStockholmUpplevelserUtomhusaktiviteter

Information

Adress: Biograf Zita

Pris: 200 kr

Datum:
24 september 2020 - 11:007 oktober 2020 - 11:0017 oktober 2020 - 14:00

Vad vill du göra?

Datum