Vad händer i Karlstad

Evenemang, aktiviteter och annat kul att göra.

Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Karlstad

Vid Vänerns norra strand hittar du Karlstad eller Carlstad som staden stavades i äldre tid. Orten är Sveriges 17:e största stad med sina drygt 60 000 invånare. Karlstad hette innan Tingavalla och har varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden. Det var Karl den IX som gav staden sina stadsrättigheter och det var då staden fick sitt nuvarande namn. Karlstad ligger fint längst Vänern med utsikter som är svåra att slå. Staden är bland annat känt för sina sportframgångar genom hockeylaget Färjestad som flera gånger korats till Sveriges bästa hockeylag. Om du är sportintresserad och på besök är det väl värt att gå på en match i Löfbergs Lila Arena.

Historia

Kulturellt och historiskt är stan kanske framförallt känd för författaren Selma Lagerlöf som är en välkänd profil över hela Sverige. I stan finns även flera museum inom olika genrer som militärhistoria, fängelse, skärgården och annat spännande.

Karlstad som ligger i Värmland, även så fint kallad skaldernaslandskap, har en symbol för staden. Karlstads symbol som representerar staden är en bild på en sol. Vilket kommer från namnet på en staty som heter “sola i Karlstad”. Statyn föreställer en servitris från stadens värdshus.

I och runt Karlstad finns flera trevliga och spännande upplevelser som du, dina vänner och familj kan ta del av. Alltifrån en trevlig glassprovning till sköna spabesök kan du uppleva i Karlstad.

Du kan enkelt ta dig till Karlstad via bil, tåg eller till och med flyg då Karlstad har en egen flygplats.

 

Anordnar du event i Karlstad?

Om du driver eller jobbar på ett företag som anordnar event, aktiviteter eller om du har en anläggning du vill marknadsföra (restaurang eller hotell) så är du välkommen att skapa ett konto. Via kontot kan du utan kostnad lägg till att spännande som händer hos er. Skapa konto HÄR