Vad händer i Idre?

Här hittar du tips på spännande och roliga saker att göra i Idre.

Nya event & aktiviteter

Det finns tyvärr inga evenemang.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Idre

I den lilla byn i nordvästra Dalarna bor det ungefär 700 invånare. Idre är Sveriges sydligaste sameby och Eajra är samiska namnet på orten. Det bedrivs renskötsel sen lång tid tillbaka och det var på 1300-talet Idre började nämnas i skriftliga källor.

På vintrarna lockas turister av de fina och många skidbackarna omkring Idre. Det finns också fantastiska längdskidspår och aktiviteter som hundspann, snöskoter, hästridning och vandringar. På sommaren kan du hoppa fram mellan trädtoppar i höghöjdsbanor, rida upp på fjälltoppar och göra spännande cykelutflykter i fjället. Idre Fjäll må vara en attraktiv skidort, men de bjuder verkligen på spännande aktiviteter året om.

Nipfjället är en omtalad vandringsplats med vackra Städjan som högsta topp. På Nipfjället kan du få guidade vandringar med familjen, göra kortare promenader eller heldagsvandra upp till toppen. Vintertid är det populärt att gå på topptur med skidor och njuta av långa, mjuka pudersvängar längs Städjan.

Vad kan man göra i Idre?

Idre är en vacker by i Dalarna, Sverige, omgiven av vacker natur och en mängd aktiviteter för besökare att njuta av. Här är några av de mest populära sakerna att göra i Idre:

Skidåkning: Idre är en av Sveriges främsta skiddestinationer, med många skidbackar och en av de största skidanläggningarna i landet.

Vandring och friluftsliv: Området omkring Idre är omgivet av vacker natur, inklusive skogar, sjöar och berg. Det är ett utmärkt område för vandring, fiske och andra friluftssyslor.

Så oavsett om du är ute efter en aktiv semester, en kulturupplevelse eller en avkopplande getaway, finns det många saker att göra i Idre.

Anordnar du event eller aktiviteter i Idre?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto