Hotell & boende i Sverige

Hitta ett trevligt hotell och andra varianter av boenden att uppleva. Här hittar du tips för olika tillfällen och över hela Sverige.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om hotell i Sverige

I Sverige finns över 1000 hotell av olika storlekar varav ca 10% hittar du i huvudstaden Stockholm. Snittpriset på ett hotellrum låg 2015 på ca 850 kr som är lägre än vad ett hotellrum exempelvis kostar i Danmark och Norge. i Stockholm och Göteborg är snittpriset högre.

Sveriges största hotell är Gothia Towers i Göteborg och är en välkänd symbol från staden.

Vilket hotell är bäst i Sverige?

Det är svårt att säga vilket hotell som är det bästa i Sverige eftersom det beror på ens egna preferenser och vad man söker. Det finns många bra hotell i Sverige, med olika standard och i olika lägen. Det kan vara bra att titta på recensioner och jämföra olika hotell för att hitta det som passar dig bäst. Överlag finns det många välrenommerade hotell i Sverige, med bra service, bekvämligheter och läge. Några exempel är Grand Hotel Stockholm, Clarion Hotel Sign Stockholm, Hotel Rival i Stockholm, Hotel Birger Jarl i Stockholm, Hotel Skansen i Båstad, Hotel Tylösand i Halmstad, Hotel Havanna i Malmö.

Trender inom hotell

Hotellupplevelser i naturen har blivit en stor trend på senare år. Det finns massor av trevliga alternativ redan nu men det byggs kontinuerligt fler hotellkoncept i naturen. Bland de mer populära naturhotell finns det världskända Tree Hotel som ligger i norra Sverige, i närheten av Luleå.

Driver eller jobbar du på ett hotell?

Då kan du skapa ett företagskonto hos oss. Via kontot kan du både hjälpa fler att hitta till ert hotell men även publicera alla weekendpaket, event och övriga upplevelser ni anordnar. Här skapar du företagskonto