Historisk tågresa med lyxig måltid

Sätt er till rätta på ett historiskt museitåg och njut av det klassiska tuffandet medan tåget tar er bort från vardagen till en anrik bruksmiljö. Där väntar en läcker måltid och en unikt rustik miljö.

En mysig dag i anrik bruksmiljö!

Pris: 1550 kr för två personer

Varaktighet: Ca 4.5 timmar. Avgår från Uppsala 12:35. Åter i Uppsala vid 17-tiden

Plats: Avgår från Uppsala Centralstation, spår 10

Historisk tågresa

Om upplevelsen Historisk tågresa med lyxig måltid

Upplev hur man reste med tåg i mitten av förra seklet i en järnvägsmiljö som är över hundra år gammal. Den smalspåriga museibanan är det som är kvar av det som en gång var ett stort järnvägsnät i Uppland.

Tågresan börjar i Uppsala där Lennakatten – Museijärnvägen i Uppland utgår från sin egen station intill Uppsala Centralstation. Signalen lyser grönt, stinsen ger avgång, lokföraren gör honnör och tåget sätter igång. Tåget tar er genom den växlande Upplandsnaturen, förbi vackra sjöar till den gamla bruksorten Länna. Där väntar Länna Bruks restaurang med vinprovning och en härlig måltid.

Länna Bruk’s historia sträcker sig tillbaka till 1758, då greve Erik Brahe skapade vad som kom att bli Länna bruk utanför Uppsala. Men sedan den tiden har bruket gått från att vara ett traditionellt järnbruk till att bli ett slagkraftigt sågverk och nu, en rustik och genuin restaurang. De gamla lokalerna har renoverats och byggts om med vacker natursten där känsla för det nya möter respekten för vad som varit. I priset ingår tågresa Uppsala-Länna tur och retur, en vinprovning samt en två-rätters måltid med ett glas vin eller öl och kaffe.

Mer om upplevelsen

  • Bjud med vänner och familj på en historisk tågresa i fagra landskap
  • Var med om en unik vinprovning i en unik miljö
  • Njut av en fin måltid med vin och kaffe i ett gammalt historiskt vallonbruk
Boka här

Information

Adress: Uppsala

Pris: 1550 kr

Vad vill du göra?

Datum