Historisk rundtur i Södermalm – Häxprocesserna i Stockholm

Utforska kända sevärdheter, pittoreska gator och vackra utsiktsplatser på Södermalm, Stockholm medans du får ta del av den sanna historien om häxprocesserna i Stockholm.

Känn historiens vingslag medans du besöker platser där den mörka historien om häxprocesserna i Stockholm ägde rum under 1600-talet. Upptäck hur vardagen i Stockholm såg ut för över 300 år sedan och lyssna på den sanna, tragiska historien om Malin Matsdotter.

En självguidad rundvandring på Södermalm i Stockholm, baserad på den sanna historien om Malin Matsdotter och Stockholms häxprocesser.

Höjdpunkter

– Ta del av den sanna historien om häxprocesserna i Stockholm

– Besök vackra utsiktsplatser och populära historiska sevärdheter på Södermalm

– Lyssna på berättelsen, som berättas av professionella röstskådespelare, medan du går

– Lös spännande pussel och ta del av berättelsen

– Upptäck dolda pärlor och pittoreska gator

Bokning

Upptäck historien om Stockholms häxprocesser i Södermalm, Stockholm

Passar dig som: Är intresserad av historia och vill utforska historiska sevärdheter och platser, Som är på semester i Stockholm eller Som vill utforska Södermalm och Stockholm på ett spännande sätt i din egen takt!

Händer i upplevelsen

Följ den sanna historien om Malin Matsdotter och de hemska häxprocesserna i Stockholm med det här interaktiva vandringsspelet.

De svenska häxprocesserna, som brukar kallas ”Det stora bruset”, kulminerade i Stockholm 1676. En grupp barn och unga tjänsteflickor hade på bara några månader lyckats skapa masshysteri genom att påstå att de hade blivit bortförda av lokala kvinnor och förda till ett möte med djävulen. Malin Matsdotter var en av många kvinnor som anklagades och offrades genom offentliga avrättningar, men hon var den enda i Stockholm som brändes levande.

Vill du veta mer om vad som hände?

Kom och ta en promenad genom Stockholm som det såg ut för mer än 300 år sedan. Det här ljudvandringsspelet tar dig till flera historiska platser på Södermalm. Berättaren av rundvandringen är tolvåriga Gertrud, som bodde granne med Malin Matsdotter. Hon är orolig för att folk har glömt bort konsekvenserna av att sprida falska rykten, och hon vill dela Malins historia med dig.

Den här audioturen är självguidad via en GPS-baserad app som laddas ner till din smartphone. När du köper turen får du ett mejl med instruktioner om hur du laddar ner appen som fungerar som din guide och berättare. När du har installerat appen kan du bege dig till turens startpunkt, öppna appen, sätta på dig hörlurarna och göra dig redo för ditt Stockholmsäventyr!

Du lyssnar på berättelsen medan du går, och ljud, illustrationer och spelelement utlöses så att de visas på din mobilskärm när du kommer nära dem. Appen visar dig hur staden såg ut förr och hur livet för de inblandade människorna såg ut.

Den här vandringsturen är perfekt för dem som vill göra sightseeing i Stockholm på ett roligt och självständigt sätt, samt för personer i alla åldrar som gillar historiska berättelser.

Den här upplevelsen är helt flexibel: du kan börja, pausa och avsluta den när det passar dig.

Kom och kliv in i den sanna historien om Stockholms häxprocesser! 

Vanliga frågor

Vad kostar upplevelsen?

– 79 kronor/person

Vilket språk finns ljudguiden på?

– Svenska och Engelska

Vilka lämpar sig upplevelsen inte för?

– Vi rekommenderar inte upplevelsen för dig som är rullstolsburen eller under 10 år

Vart är startpunkten?

– Gå till Olle Adolphsons park. Öppna StoryTourist-appen, starta rundturen om Stockholms häxprocesser och gå närmare bysten som står på en pelare nära staketet i den nedre delen av parken. Följ instruktionerna på skärmen. Det kan ta några sekunder för GPS:en i appen att hitta dig.

Kan jag ge bort upplevelsen i present?

– Ja, det går utmärkt att ge bort upplevelsen i present. Här kan du läsa mer

Boka här

Information

Adress: Olle Adolphsons park

Boka: Boka nu

Pris: 79 kr

Vad vill du göra?

Datum