Häst och Vagn Picknick – för två

Upplev häst och vagn picknick- för två- Ta med din kära eller bjud ett annat par på en romantisk tur med häst och vagn. Ni kan se fram emot att åka häst och vagn genom natursköna Djurgården följt av en romantisk picknick. Inget slår denna upplevelse när det kommer till romantik.

 

Pris: 3200kr för två personer

Varaktighet: Cirka 45 minuter

Plats: Stockholm

Om upplevelsen Häst och vagn picknick för två

Den kungliga Djurgården erbjuder ett fantastiskt landskap som pryds av stora ekar och bokskogar, ståtliga slott och vackra byggnader från förra sekelskiftet som ni färdas förbi. Att åka häst och vagn runt Djurgården var ett stort nöje på 1800-talet och är lika fantastiskt idag. Ni färdas utmed Djurgårdskanalen där korna betar vid Isbladskärret, och hägrarnas praktfulla häckningsplatser finns.

Färden fortsätter upp mot Rosendals slott och trädgårdar genom storslagen natur och kulturlandskap. I juli månad kan ni även se kungens får som fortfarande betar fritt på Djurgården, vaktade av fåraherdar och vallhundar. Ni åker även förbi en av Sveriges mest fågelrika sjöar. Efter turen får ni en välfylld picknickkorg som ni kan njuta av i det gröna. I korgen hittar ni baguetter med ost, sallad, tomat och skinka tillsammans med dryck och sedan kaffe och kaka att smälta upplevelsen med.

 

Mer om upplevelsen

  • Njut av en romantisk åktur genom storslagen miljö
  • Färdas som på 1800-talet
  • Er egen kusk tar er på en privat tur
  • Avnjut en picknick på en mysig plats

 

Bra att veta

Klädsel efter väder är rekommenderat. Upplevelsen är för två personer. Upplevelsen är tillgänglig för alla åldrar. Tillgänglighet: April-oktober.

 

Djurgården

Vackra Djurgården är känd för sina många sevärdheter och för sin natur med många gamla ekar. Djurgården består till stor del av parkområden med ett flera olika museer, kulturhistorisk intressanta villor, ambassader och andra institutioner. Bland nuvarande och tidigare invånare märks kungligheter, diplomater, borgarråd, bokförläggare och bankdirektörer. En stor del av ön Djurgården består av Skansen och Gröna Lund.

Rosendals slott ligger på Kungliga Djurgården och uppfördes på 1820-talet åt kung Karl XIV Johan. Rosendal var ett lustslott att dra sig tillbaka till och njuta av sommaren på Djurgården. Karl XIV Johan och hans familj utnyttjade flitigt Rosendal under sina sommarperioder i Stockholm. Sköna dagar åkte man häst och vagn till Djurgården för att promenera i naturparken och man ordnade mottagningar av olika slag på Rosendal.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 2990 kr

Vad vill du göra?

Datum