Häng med på klassisk ölprovning i Örebro

Sugen på att lära dig mer om din favoritdryck? Häng med på en ölprovning, med trevligt sällskap och en erfaren ölmästare.

Öl för alla sinnen

Idag är intresset för öl otroligt starkt och kreativa mikrobryggerier experimenterar sig fram och skapar nya spännande ölstilar var dag. På denna ölprovning blandas dåtid med nutid i ett försök att ge en helhetsbild om den spännande och snabbt växande världen av öl. Det bjuds på en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Öl är en dryck som passar att kombinera med det flesta smaker, så som en bit ost eller till och med en bit choklad. Drycken har länge varit en självklarhet tillsammans med grillat, men är också jättegod tillsammans med finare kokkonst. Med hjälp av människans fem sinnen skapas en minnesvärd provning som kommer ge er nya kunskaper.

Häng med på klassisk ölprovning i Örebro

Öl – en av världens äldsta dryck

Öl är en av världens äldsta och mest klassiska dryck. Människan har jäst och bryggt öl lika länge som man har bakat bröd. Redan så tidigt som för 7 000 år sedan dracks denna mytomspunna dryck i Babylonien. Men ölets historias sträcker sig ännu längre tillbaka, då en av det tidigaste nedskrivna recepten var för just öl redan 5000 f.kr. av dem gamla egyptierna.

Upplev en ölprovning

Vill du ha en kväll i gott sällskap i Örebro mest kända byggnad – Svampen? Då ska du följa med på ölprovning, där du tillsammans med en erfaren ölmästare får smaka på härliga ölsorter tillsammans med goda tilltugg. En provning pågår i cirka 1,5-2 timmar och det finns olika teman att prova, om du vill testa något nytt. För att utmana smaklökarna lite extra ska du testa en ost och ölprovning. Det blir en minnesvärd erfarenhet som kommer ge dig en massa nya smakupplevelser. Varmt välkommen till en unik och smakrik upplevelse!

Pris: ca 400-500 kr / person

Boka här
Taggar:DryckesprovningFöretagsaktiviteterÖlÖlprovningÖrebroSvensexa

Information

Adress: Dalbygatan 4

Pris: fr 399 kr

Vad vill du göra?

Datum