Folkrace på Borlänge Motorstadion

Utmana dig själv och andra genom att köra och tävla i Folkrace på Borlänge Motorstadion. Kör så det ryker och du kommer förstå varför folkrace har blivit så omåttligt populärt!

Hur det går till

Du för folkrace på en bana av både grus och asfalt. Du kör i tävlingsgodkända Volvo 240-bilar så både grus och lera stänker och du kommer att ha så kul att du knappt vill kliva ur bilen efteråt!
Tävlingens upplägg är att du först kör träning och två heat på tid. Sedan avslutas tävlingen med spännande finaler där ni startar med upp till 4 bilar i bredd. Samtliga förare får köra final och tiderna från bägge kvalomgångar räknas så det gäller att hålla tungan rätt i mun för att ta sig till den så eftertraktade A-finalen.

Mer om Folkrace på Borlänge Motorstadion

Pris: 1095 kr

Varaktighet: 2-3 timmar beroende på antal deltagare.

Var: Borlänge Motorstadion strax utanför centrala Borlänge.

Bra att veta: All utrustning ingår, men medtag ordentliga skor. För att få köra folkrace måste du inneha B-körkort och du får ej vara alkoholpåverkad. Innan du får köra måste ett dokument, där du förbinder dig att följa banans regler, undertecknas.

På vintern (december – mars) och om vädret tillåter, kör vi på isbana med rallydubbdäck. Tävlingsgenomgången hålls i en varm lokal i anslutning till banan och det finns även värme i tävlingsbilarna.

Upplägget

Omgång 1: I den första omgången börjar du med att köra två träningsvarv för att känna på bilen och banan. Efter träningsvarven åker du direkt till start för ditt första tidskval på 3 varv.

Omgång 2: Den andra omgången startar efter en kort genomgång av samtliga varvtider. Först gör du ett träningsvarv och sedan är det dags för start i det andra tidskvalet på ytterligare 3 varv. Det är nu det gäller att koncentrera sig för att förbättra dina tider och öka chanserna för en startplats i A-finalen.

Finaler: När du kört två kvalomgångar summerar vi tiderna och du blir indelad i en final med dina närmaste konkurrenter. I finalerna startar vi upp till 4 bilar i bredd och först i mål vinner! Hos oss kör vi finalheaten enligt rådande tävlingsreglemente stiftat av Svenska bilsportförbundet. Plåtkontakt är mer en regel än undantag.

Förvänta dig en tuff , häftig och en superrolig upplevelse som du kommer att minnas länge!

Boka här

Information

Adress: Borlänge Motorstadion

Pris: 1095 kr

Vad vill du göra?

Datum