Vad händer i Falun

Tips på evenemang och andra saker att göra i stan.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Kultur

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Falun

Falun är en tätort i Dalarnas län och klassas som ett världsarv. Falun är mest känt på grund av Falu koppargruva som var igång redan på 1000-talet och den traditionella Falu Rödfärg som målats på många hus i Sverige. Med sina drygt 38 000 invånare i staden är Falun en plats som fått världsstatus från Unesco, som på grund av världsarvet anser att det är viktigt och bevara platsen för all framtid. 

Vad kan man göra i Falun?

Här är några förslag på saker att göra i Falun:

  • Upplev Falu Gruva: som är en av Sveriges mest kända historiska platser och en viktig del av Sveriges industrihistoria.
  • Besök Falu koppargruva: som är en av världens äldsta aktiva gruvor och erbjuder guidade turer och olika aktiviteter.
  • Utforska Falu gamla stadskärna: som har många vackra byggnader och intressanta platser att besöka, såsom Falu Rådhustorg och Falu Domkyrka.
  • Shopping och mat: Falun har ett brett utbud av butiker och restauranger där man kan köpa lokala produkter och prova på lokal mat och dryck.
  • Delta i någon av stadens evenemang: såsom Falu Kulturkalas eller Falu Marknad.
  • Upplev naturen: Falun ligger nära Dalarnas vackra natur, så det finns möjligheter till vandringar, fiske, cykling och paddling i området.

En aktiv och kulturell stad

Falun är en idrottsstad där möjligheterna finns att utöva många olika sporter. Falun har fått stå värd fyra gånger i skid-VM pågrund av den populära VM-arenan med skidspår i världsklass. I staden finns även andra motionsanläggningar som gym, simhall och idrottsanläggningar. Ishockey är en annan populär sport i Falun som bland annat skolat den duktiga spelaren Anders Kallur.

Reser du till Falun med familjen på vintern kan du åka slalom i Bjursås Ski Center och Källviksbacken. Förutom idrottsliv finns ett rikt kulturliv i Falun. Det anordnas både musikfestivaler och kulturfestivaler under sommarhalvåret. 

Anordnar du event eller aktiviteter i Falun?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt föret. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto