Vad händer i Falun

Tips på evenemang och andra saker att göra i stan.

Kultur

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Falun

Falun är en tätort i Dalarnas län och klassas som ett världsarv. Falun är mest känt på grund av Falu koppargruva som var igång redan på 1000-talet och den traditionella Falu Rödfärg som målats på många hus i Sverige. Med sina drygt 38 000 invånare i staden är Falun en plats som fått världsstatus från Unesco, som på grund av världsarvet anser att det är viktigt och bevara platsen för all framtid. 

En aktiv och kulturell stad

Falun är en idrottsstad där möjligheterna finns att utöva många olika sporter. Falun har fått stå värd fyra gånger i skid-VM pågrund av den populära VM-arenan med skidspår i världsklass. I staden finns även andra motionsanläggningar som gym, simhall och idrottsanläggningar. Ishockey är en annan populär sport i Falun som bland annat skolat den duktiga spelaren Anders Kallur.

Reser du till Falun med familjen på vintern kan du åka slalom i Bjursås Ski Center och Källviksbacken. Förutom idrottsliv finns ett rikt kulturliv i Falun. Det anordnas både musikfestivaler och kulturfestivaler under sommarhalvåret. 

Anordnar du event eller aktiviteter i Falun?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt föret. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto