Exklusiv champagneprovning i Gävle

En exklusiv champagneprovning i Gävle! Med en lättsam och avslappnad stämning i kombination med en härlig atmosfär blir du erbjuden en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet.

Nuförtiden tillverkar man champagne i hela världen, men visste du att det endast får kalla sig champagne om det är tillverkat i Champagne? Om det är tillverkat någon annanstans så måste det istället kallas för mousserande vin.

Varmt välkommen till en bubblande och pirrande upplevelse!

 

Pris: 645 kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Plats: Elite Grand Hotel, Gävle

 

Mer om champagneprovningen

Champagnens historia börjar i området Champagne i norra Frankrike. Man brukar kanske främst associera drycken med den franske munken Dom Pérignon, men det finns mycket mer spännande att lära sig från dess rika historia. Champagne har i flera århundraden varit det vin som dricks i samband med högtidsstunder. Man kan dricka det som fördrink och det kan skålas med vid triumf. Men det är nästan alltid i samband med ett firande.

Under din provning med oss får du lära dig mer om detta, samt vad det är för process som champagnen går igenom tills den till slut når ditt glas. Visste du förresten att formen på ditt glas påverkar både champagnens smak och din upplevelse av den? Du kommer att få lära dig mer om detta tillsammans med många fler intressanta och spännande fakta.

Följ med vår personliga sommelier på en resa kring det bubblande vinet. Under kvällen jämför vi ett mousserande vin mot Champagne, vad skiljer dryckerna åt? Sedan får du prova tre champagnesorter tillsammans med tilltugg, vad passar till Champagne? Sommelieren berättar även om den sagofyllda historien om Champagne. För ska man lära sig att verkligen uppskatta vinet Champagne, då behöver man också lära känna dess historia.

Självklart får du också njuta av olika sorters champagne tillsammans med goda tillbehör. Du får även lära dig hur man bäst matchar champagne med olika maträtter och godsaker för att förhöja smaken, så att du enkelt kan fortsätta denna smakresa på egen hand.

Samla ihop några goda vänner och följ med på en exklusiv champagneprovning i de moderna lokalerna på Elite Grand Hotel i centrala Gävle. Du kommer att få höra många spännande fakta om champagnens historia och egenskaper, samtidigt som du åtnjuter denna underbara dryck tillsammans med några goda smakbitar.

 

Vad du kan förvänta dig

En rolig och bubblande provning!

En upplevelse som passar alla intresserade

Professionell och personlig sommelier

Fem utvalda bubblande viner med passande smakbitar

Boka här
Taggar:ChampagneprovningDecemberDryckesprovningFöretagsaktiviteterGävleGävleborgHöstMöhippaNovemberSvensexaVinter

Information

Adress: Se bokning

Pris: 645 kr

Vad vill du göra?

Datum